27.7.10

Εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου φέρεται να είναι ο ιδρυτής της Tοrcaso...

Συγγενικό πρόσωπο του Ακη Τσοχατζόπουλου φέρεται πως ήταν ιδρυτής της off shore εταιρείας Tοrcaso Investments, σύμφωνα με τις έρευνες της Επιτροπής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, ο...

...επικεφαλής της Επιτροπής κ. Στυλιανός Γκρόζος.

Ο κ. Γκρόζος -που μετέφερε στην Προανακριτική την άρνηση της Κύπρου για άνοιγμα των λογαριασμών της Tοrcaso με το επιχείρημα πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου- κατέθεσε πως οι έρευνες της Επιτροπής του οδηγούν στο συμπέρασμα πως ιδρυτής της εταιρείας και ιδιοκτήτης της κατά την περίοδο 1999-2003, υπήρξε ο επιχειρηματίας Νικόλαος Ζήγρας - αν και δεν προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο προς ενίσχυση της δήλωσής του.

Ο κ. Ζήγρας, όπως υπενθύμισε η Νέα Δημοκρατία, είναι εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Tοrcaso είναι η εταιρεία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Η Tοrcaso παρέμεινε στην ιδιοκτησία του κου Ζήγρα από το 1999 μέχρι το 2003, ενώ το 2006, πέρασε τυπικά στα χέρια του Γ.Σαχπατζίδη (κάτι που αμφισβητήθηκε από τον κο Γκρόζο), οπότε και πούλησε το ακίνητο που στέγαζε προηγουμένως την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη Μονή Βατοπαιδίου -και στη συνέχεια συμμετείχε σε διαγωνισμό που ελέγχεται ως εικονικός, για την μεταπώληση του ολυμπιακού ακινήτου στους Θρακομακεδόνες, το οποίο είχε παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπαιδίου στο πλαίσιο των επίμαχων «ανταλλαγών» γης αντί της λίμνης Βισθωνίδας.

Ο κος Γκρόζος πάντως, ανέφερε ενώπιον της Προανακριτικής, πως δεν έχει αποδειχθεί ροή «μαύρου» πολιτικού χρήματος, αν και παραμένει ύποπτη η «δωρεά» 9 εκατ. ευρώ προς τη Μονή Βατοπεδίου, εκ μέρους της εταιρείας NOLIDEN που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο.
φώτο από kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: