31.7.10

Εφοδιάστηκε το 50% της αγοράς...

Μέχρι την Κυριακή θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η τροφοδοσία με καύσιμα...
Iδιωτικά βυτιοφόρα και βυτιοφόρα του Στρατού εφοδιάζονται από το πρωί του Σαββάτου από τα διυλιστήρια της χώρας, προκειμένου να μεταφέρουν καύσιμα σε κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία πλοία κα. Παράλληλα, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να έχουν ...
επιδοθεί από τα αστυνομικά τμήματα τα περίπου 30.000 φύλλα προς τους απεργούς μεταφορείς.

Έξω από τα διϋλιστήρια, υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρεμπόδισης εισόδου και εξόδου των βυτιοφόρων, σαν αυτά που εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στα διυλιστήρια Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα απεργών μεταφορέων παρεμπόδισαν βυτιοφόρα να προμηθευτούν με καύσιμα, προπηλάκισαν οδηγούς και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Στο μεταξύ, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και μικρός αριθμός επιταγμένων οχημάτων εφοδιάζονται χωρίς προβλήματα από τα διυλιστήρια στο Καλοχώρι.

Ήδη έχουν εφοδιαστεί με καύσιμα 70 βυτιοφόρα, 46 ιδιωτικής χρήσης και 24 δημοσίας χρήσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν εφοδιαστεί εβδομήντα πρατήρια

Εκτιμάται ότι μέχρι την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. Ήδη μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχε εφοδιαστεί το 50% των πρατηρίων.

Στα Χανιά οι μεταφορείς αποδέχθηκαν σήμερα αίτημα των βενζινοπωλών του νομού να τροφοδοτείται η αγορά καθημερινά με 10 βυτία ιδιωτικής χρήσεως.

Παρά την επίταξη, οι βυτιοφορείς αποφάσισαν την Παρασκευή τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Μάλιστα, τα σωματεία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης για επίταξη και σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα καταθέσουν αποζημιώσεις και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την ανακοπή της απόφασης για επίταξη

Όσον αφορά στην αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για όσους απεργούς δε συμμορφωθούν, οι αστυνομικοί είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τους εισαγγελείς. Τα στοιχεία των παραβατών θα διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικών διώξεων. Οι κυρώσεις, που φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοστούν αμέσως.

Χθες Παρασκευή, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε να επιστρατεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον εφοδιασμό με καύσιμα κρίσιμων τομέων, όπως αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ και νοσοκομεία, ενώ ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους απεργούς ότι «η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει».

«Καλούμαστε να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου» είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: