29.7.10

Εν αναμονή των αποφάσεων των ιδιοκτητών ΦΔΧ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου, Δημήτρη Ρέππα, και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, μια ημέρα μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για την επίταξη των απεργών.Όπως...
δήλωσε ο Γ. Τσάμος, πρόεδρος Ομοσπονδίας ιδιοκτητών βυτιοφόρων Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, θα ακολουθήσει συνέλευση των ομοσπονδιών, όπου θα συζητηθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών φαίνεται να άλλαξαν τα αιτήματά τους και να ζήτησαν την ικανοποίηση συνταξιοδοτικών, φορολογικών και ασφαλιστικών θεμάτων.

Εξάλλου, το πρωί μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων μικροεπεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών βυτίων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση πολιτικής επιστράτευσης, και αστυνομικών.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπουμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ματ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει από το πρωί σε όλες τις νομαρχίες η διαδικασία αποστολής των εγγράφων κλήτευσης στους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσεως, σε εφαρμογή της απόφασης του πρωθυπουργού για πολιτική επιστράτευση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, οι νομαρχίες έλαβαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση ιδιοκτητών, οδηγών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

Ο κ. Μίχας δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά τη περιφέρεια της δικής του αρμοδιότητας, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσεως, θα έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γ.γ. της νομαρχίας Αθηνών, Νίκος Παπαθέου, σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου αυτά να σταλούν στις αστυνομικές αρχές, απ' όπου θα γίνει η διανομή των εγγράφων κλήτευσης.

Οι κυρώσεις, σε όσους δεν συμμορφωθούν, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Eπίταξη με πρωθυπουργική απόφαση

Mετά την άκαρπη συνάντηση ανάμεσα στους απεργούς και στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τετάρτης την επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά το δείπνο με βουλευτές της Α’ Σύνθεσης του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής.

Αναφερόμενος στην επίταξη, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν μια δυσάρεστη απόφαση, ωστόσο, όπως είπε, η χώρα μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορεί να μπει σε περιπέτειες.

«Θα ήθελα να μη φτάσουμε στην ανάγκη εφαρμογής της επιστράτευσης, γιατί πρέπει οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, όλοι να δείχνουν ότι έχουν αίσθηση εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, αλλά η απόφαση καλώς ελήφθη», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες ΦΔΧ, που εξακολουθούν να παραμένουν ανυποχώρητοι, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσουν επαγγελματικά και υπεύθυνα χωρίς να εφαρμοστεί η απόφαση, αλλά η απόφαση καλώς ελήφθη».

Προβλήματα στην αγορά

Την ίδια ώρα, χωρίς καύσιμα παραμένει και σήμερα η αγορά. Ελάχιστα πρατήρια, τα περισσότερα ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας διαθέτουν πλέον καύσιμα και η διανομή γίνεται με "δελτίο", δηλαδή με πλαφόν για κάθε όχημα.

Πρατήρια τα οποία διαθέτουν ακόμη βενζίνη σύμφωνα με αναγνώστες του naftemporiki.gr :

KMOIL Ζαχάρω Ηλείας (διέθετε βενζίνη στις 09:27)

AVIN στην Ηρακλείτου, στο Πάτημα Χαλανδρίου (διαθέτει συνεχώς καύσιμα)

SΗΕLL Τατοΐου και Ιφιγενείας, Μεταμόρφωση

SHELL, Μηθύμνης 44, Αθήνα

AEGEAN Λεωφ. Κ. Καραμανλή (ρεύμα προς Γλυφάδα) στα Πηγαδάκια Βούλας (πριν τη διασταύρωση με Λ. Βάρης-Κορωπίου)

SHELL Λεωφ. Ποσειδώνος στη διασταύρωση με Λεωφ. Αμφιθέας, Καλαμάκι

AVIN Αγίου Δημητρίου, Αγιος Δημήτριος στο ρεύμα προς Βουλιαγμένης πριν τον Δουκα Super Market.

AVIN Αναγεννησεως & Περιστάσεως, Δάφνη.

ELIN Λεωφόρος Κρυονερίου κάτω από τη γέφυρα της Ε.Ο. προς Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι

SILK OIL Λεωφόρος Εθνικής Αμύνης και Λάρνακας Παπάγου

AVIN Λεωφ. Κηφισίας Μαρούσι στο ΚΑΤ,

ΕΠ Εθνική οδός Χαλκίδας - Ν. Αρτάκης – Ψαχνών Ευβοίας (από Χαλκίδα προς Βορ. Εύβοια).

ELIN Κ.Καραμανλή και Μαρτίου, Θεσσαλονίκη - κέντρο (τροφοδοτείται κανονικά)

AEGEAN Παπαναστασίου, Θεσσαλονίκη - κέντρο, απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

SHELL Μεσογείων 308 (άνοιξε στις 13.45)

ELIN Χαλανδρίου και Κύπρου Αγ.Παρασκευή (διέθετε βενζίνη στις 13.00)

JET OIL - ΕΤΕΚΑ Γ’ βιομηχανική ζώνη - Σίνδος Θεσσαλονίκη

EKO Λ. Μαραθώνος, Μαραθώνας στο ύψος του Τύμβου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Είχε βενζίνη στις 16:10.

Γνωρίζετε κάποια πρατήρια τα οποία διαθέτουν ακόμη βενζίνη;

Στείλτε μας τις διευθύνσεις τους στο newsroom@naftemporiki.gr

Σημειώνεται ότι το naftemporiki.gr δεν είναι σε θέση να ελέγξει την εγκυρότητα των πληροφοριών.
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: