26.7.10

Δ.Αθηναίων: Ισοπαλία Κακλαμάνη-Χρυσοχοϊδη-Φώφης...


Ντέρμπι βγάζει έρευνα της κοινής γνώμης γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων για το Δήμο Αθηναίων που έχει διεξαχθεί για λογαριασμό ιδιώτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αυτοδιοίκηση gr στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιουλίου τα δίδυμα Νικήτα Κακλαμάνη - Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Νικήτα Κακλαμάνη - Φώφης Γεννηματά έρχονται σχεδόν...


ισοπαλία αφού τόσο στο «σκληρό πυρήνα» και την «αναγνώριση ψήφου» (τους εν δυνάμει ψηφοφόρους) όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά βρίσκονται πολύ κοντά.



Συγκεκριμένα, στο «σκληρό πυρήνα» των ψηφοφόρων προηγείται η νυν υφυπουργός Υγείας με 23% και ακολουθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με 22% και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων με 21%. Πολύ πιο κάτω από το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με 14%, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με 10% και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με 6%.

Οριακές οι διαφορές

Όσον αφορά την «αναγνώριση ψήφου» (εν δυνάμει ψηφοφόροι), προηγείται ο Μ. Χρυσοχοϊδης που φτάνει το 50% και ακολουθούν με ελάχιστη διαφορά η Φ. Γεννηματά (49%) και ο Ν. Κακλαμάνης (επίσης 49%).

Πάντως, όπως σημειώνεται στην έρευνα με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την "αναγνώριση ψήφου", παρότι η υφυπουργός Υγείας ξεκινάει από ελαφρώς καλύτερη αφετηρία («σκληρός πυρήνας») ο συνάδελφός της υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει τελικά ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το νυν δήμαρχο Αθηναίων.

Επιπλέον, όπως επίσης τονίζεται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, στην ουσία οι συσχετισμοί δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με προηγούμενες έρευνες που έχουν διεξαχθεί από την ίδια εταιρεία...
www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: