21.4.09

Λευκή πετσέτα είναι πιθανό να πετάξει για εφέτος η Ferrari...

Ο Στέφανο Ντομενικάλι παραδέχτηκε ότι είναι πιθανό η Ferrari να θεωρήσει χαμένη την εφετινή αγωνιστική περίοδο και να στρέψει την προσοχή της στις προετοιμασίες για την επόμενη.

Η Scuderia βιώνει το χειρότερο ξεκίνημά της από το 1981, παραμένοντας χωρίς βαθμό ύστερα από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Τον επόμενο μήνα στην Βαρκελώνη αναμένεται να χρησιμοποιήσει έναν καινούργιο διπλό διαχύτη στα μονοθέσιά της, παρόμοιο με των Brawn, Williams και Toyota. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει σημαντική άνοδος στην απόδοση της F60, είναι πιθανό να στρέψει την προσοχή της στο 2010.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Ντομενικάλι για το πότε η ομάδα του θα αποφάσιζε να αρχίσει να δουλεύει πάνω στο μονοθέσιο της επόμενης σεζόν, είπε:

«Πιστεύω ότι σίγουρα θα δούμε στην Ισπανία που είμαστε. Εκείνη την περίοδο θα...

εξετάσουμε ποια πραγματικά είναι η κατάσταση, δηλαδή όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη».

Πάντως ο επικεφαλής της Ferrari εξήγησε ότι η αντιγραφή και μόνο του πίσω μέρος των μονοθεσίων που πρωταγωνιστούν εφέτος, δεν αποτελεί το φάρμακο που θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της ομάδας.

«Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Ο διαχύτης σού δίνει κάποιο όφελος, αλλά θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι είναι το μόνο κλειδί. Εχουμε δει για παράδειγμα ότι η Red Bull έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το μονοθέσιό της.

» Είχαν περισσότερο χρόνο και έστρεψαν την προσοχή τους στο φετινό πρότζεκτ πολύ νωρίτερα από εμάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την σκεφτούμε.

»Χρειάζεται να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε πολύ γρήγορα. Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να ξεφύγουμε από τους μηδέν βαθμούς» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: