30.4.09

Καραγκιοζιλίκια...

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαμαρτύρεται για τη «σκανδαλολογία», είναι όμως η ίδια που στην πραγματικότητα την τροφοδοτεί. ΓΙΑΤΙ βέβαια όσο τα σκάνδαλα- σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα πολιτικά πρόσωπα- δεν διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη τόσο εντείνεται στην κοινή γνώμη η πεποίθηση της συγκάλυψης.

ΤΟ πόρισμά της για την υπόθεση Παυλίδη είναι χαρακτηριστικό. Τόσο καιρό ήταν δικοί της βουλευτές που είχαν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού.

ΚΑΙ ήταν δικός της βουλευτής, μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που μίλησε για...

«πάρτι εκατομμυρίων» στους λογαριασμούς. ΟΛΑ αυτά όμως ξεχάστηκαν και στην τελική πρότασή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απευθύνουν μόνο ηθική μομφή στον κ. Παυλίδη για τη συμπεριφορά του.

ΔΕΝ ξεχνάει κανείς βέβαια πως είναι η δεύτερη υπόθεση μέσα σε λίγες εβδομάδες στην οποία απλώνεται ομπρέλα προστασίας σε υπουργούς. ΕΙΧΕ προηγηθεί το σκάνδαλο του Βατοπεδίου για το οποίο οι «παραπλανηθέντες» υπουργοί δεν θα δώσουν ποτέ λόγο έστω και για να υπερασπιστούν τη θητεία τους και να εξηγήσουν τις πράξεις τους. Θα μείνουν και οι ίδιοι με τη ρετσινιά. Η κυβέρνηση βέβαια καταλαβαίνει ότι η πολιτική του κουκουλώματος έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Αρκεί άλλωστε να διαβάσει κανείς τις δημοσκοπήσεις: πήραν την κάτω βόλτα για τη Ν.Δ. όταν ο Πρωθυπουργός, τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, υποτίμησε προκλητικά το αίτημα να ελεγχθούν όσοι υπουργοί του είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως ότι κάτι τέτοιο δεν το αντέχει. Και ποντάρει στο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει κορεσμός στην κοινή γνώμη. Όπως στον Καραγκιόζη: Θα με δείρουν, θα με δείρουν, θα κουραστούν, θα φύγουν!
Ριπές, Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: