29.4.09

Πόρτα-δολοφόνος σε λεωφορείο των ΕΘΕΛ...


Το άνοιγμα της πόρτας εν κινήσει (!) σε ένα από τα αστικά λεωφορεία της Επιχείρησης Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), λίγο έλλειψε σήμερα το πρωί να στοιχίσει τη ζωή σε έναν ανυποψίαστο επιβάτη.
Ο όρθιος επιβάτης, μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο και στηριζόταν με την πλάτη στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου, όταν ξαφνικά βρέθηκε στο... κενό (έπεσε στο οδόστρωμα), μετά το άνοιγμα της πόρτας του οχήματος για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη ...
περίπου στις 11 το πρωί στη λεωφόρο Θηβών, στο δρομολόγιο 700 της ΕΘΕΛ, Πετρούπολη - Άγιος Αντώνιος. Ο ηλικιωμένος επιβάτης που κινδύνευσε να βρεθεί στις ρόδες άλλων διερχόμενων οχημάτων, μεταφέρθηκε γρήγορα με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε συντριπτικό κάταγμα στο δεξί του χέρι, ενώ χρειάστηκε και ράμματα στο πρόσωπο (μύτη).

Το λεωφορείο αποσύρθηκε αμέσως από την κυκλοφορία, ενώ χθες το βράδυ επρόκειτο να ελεγχθεί εξονυχιστικά από τους τεχνικούς της ΕΘΕΛ. Οι ίδιοι, τονίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό και μάλιστα σε καινούργιο λεωφορείο. Πρόκειται για οχήματα (τύπου Mercedes - ΕΛΒΟ) που τέθηκαν σε κυκλοφορία το 2001.

Στις πρώτες δοκιμές που έγιναν στη συγκεκριμένη πόρτα του λεωφορείου, αυτή εξακολουθούσε να ανοίγει με το παραμικρό άγγιγμα. Σημειώνεται, ότι οι πόρτες των λεωφορείων κλείνουν με δύναμη 8 bar (ατμοσφαιρών). Για το λόγο αυτό, οι τεχνικοί εκτιμούν ότι το περιστατικό ενδέχεται να οφείλεται σε βλάβη του αισθητήρα της πόρτας. Ο αισθητήρας στην κανονική του λειτουργία δεν επιτρέπει στην πόρτα να κλείσει, εάν ενδιαμέσως υπάρχει εμπόδιο (π. χ κάποιο πόδι, χέρι κ.λ.π.) προκειμένου να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Επίσης, ο ίδιος αισθητήρας εμποδίζει το ξεκίνημα του λεωφορείου εάν κάποια πόρτα του είναι ανοιχτή.

Ανάλογα με τα ευρήματα που θα φέρει στην επιφάνεια ο έλεγχος των τεχνικών, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν εξονυχιστικοί έλεγχοι και στα υπόλοιπα 120 λεωφορεία της ίδιας παρτίδας, που υπάρχουν σήμερα στο στόλο της ΕΘΕΛ.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: