28.4.09

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ...


Με αφορμή την ληστεία στο Ταμείο Υγείας των δημοσιογράφων να θυμίσουμε κάτι που στις 13 Μαρτίου 2009, έχει γράψει το Blog Άνεργοι Δημοσιογράφοι.
...Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση του Ταμείου μας {εμού συμπεριλαμβανομένης σε αυτήν), με ομόφωνη απόφασή της, χορήγησε το επίδομα πυρόπληκτων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007 συναδέλφους-μέλη μας.
Επειδή στο θέμα αυτό είμαι η καταγγέλλουσα , επειδή η ανωνυμία, η λάσπη και η ανευθυνότητα δεν χαρακτήρισαν ποτέ την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή και, τέλος, επειδή κουράστηκα από τον περασμένο Ιούλιο να αναμένω τις αντιδράσεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ στην καταγγελία μου (σημ. μόλις στις 27 Ιανουαρίου αποφασίστηκε...
σύσταση επιτροπής για το θέμα της οποίας το πόρισμα ακόμη αναμένω), είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω την αλήθεια του δημοσιεύματός στο «Παρόν».

Δυστυχώς το ζήτημα είναι σοβαρότερο από μια απλή παρατυπία, παραδρομή ή λάθος, καθώς δεν αφορά σε απλό ασφαλισμένο, αλλά σε μέλος της Διοικήσεως του ΕΔΟΕΑΠ!!
Έτσι, καλώ δημόσια το μέλος του ΔΣ Τζώρτζια Κοντράρου να επιστρέψει εντόκως στον ΕΔΟΕΑΠ το ποσό των 15.000 ευρώ από τις 20.000 που, καταδέχθηκε να εισπράξει, εξαργυρώνοντας 2 επιταγές του Οργανισμού (17.000 και 3000 της 17ης/12/2007) την ίδια ημέρα (17/12), της συνεδρίασης του ΑΔΣ 46 !!!!

Αυτό, για να μην επικαλείται άγνοια της αποφάσεως, που όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, τυπικά μόνο λήφθηκε χωρίς την παρουσία της στην αίθουσα του Συμβουλίου.

Ζητώ, επίσης, την ανάκληση της αποφάσεως ΑΔΣ 43 της 27ης/11/2007, σύμφωνα με την οποία της εγκρίθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι από τη βεβαίωση της Πυροσβεστικής Αρεοπόλεως προκύπτει σαφώς ότι ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ το σπίτι και η οικοσκευή, αλλά μόνον ο περιβάλλων χώρος εξοχικής οικίας του συζύγου της, στην οποία η ίδια δεν εμφανίζεται ούτε κατά 1% ως συνιδιοκτήτρια (!). Να σημειωθεί ότι από άλλους πυρόπληκτους ασφαλισμένους όχι μόνο απαιτήθηκε πλήρης κυριότητα, αλλά σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας με άλλα μέλη της οικογένειάς τους το επίδομα δόθηκε αναλογικά. Αποτέλεσμα: σε άλλο άμεσο μέλος μας να καταβληθεί το ποσό των 937,50 ευρώ (!!) ως βοήθεια για το καμένο του σπίτι επειδή είναι μόνο κατά 18,75% συνιδιοκτήτης!!!!!

Το θέμα, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι προσωπικό. Άπτεται διοικητικών, ηθικών και ποινικών ευθυνών. Ως εκ τούτου, ζητώ να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις των πυρόπληκτων συναδέλφων μας από μηδενική βάση, αλλά και να αναγνωριστεί ως νομίμως καταβλητέα, σε όσους συνταξιούχους εκ των πυρόπληκτων μία επιπλέον επικουρική σύνταξη, η οποία δόθηκε μόνο στην Τζ. Κοντράρου (19/9/07, 623,30 ευρώ), χωρίς ποτέ να ενημερωθούν ότι τη δικαιούνται, με τη δικαιολογία ότι δεν αιτήθηκαν σχετικά.
Φυσικά ούτε λόγος για παραγραφή αδικήματος ή δικαιώματος!
Από όλα τα παραπάνω, είναι πλέον σαφές ότι η θέση της κ. Κοντράρου δεν μπορεί να είναι στη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Με τιμή
Ελένη Σπανοπούλου, ΕΣΗΕΑ
Πρόεδρος ΤΥΠ - Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

Υ.Γ. Όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: