2.4.09

Ο Παπαγιάννης, τα Γέρικα βουβάλια, οι bloggers και το διαδικτυακό μέλλον της δημοσιογραφίας και της πολιτικής.

Από το Κουρδιστό Πορτοκάλι
Τα πράγματα είναι απλά κι έχουν ως εξής: Tα Γέρικα βουβάλια, οι Μηντιάρχες, είτε απο φυσικό γήρας είτε απο βίαιο θάνατο (βλέπε γλίστρημα και πέσιμο πάνω στο χέσιμο) θα φύγουν απο τη μέση, όπου νάναι.
Το κενό των Γέρικων βουβαλιών, ετοιμάζονται να καλύψουν απο τώρα τα γνωστά νεόπλουτα τσογλάνια. Οι σεσημασμένοι. Οι τελευταίοι βλέπουν με δέος κάτι τύπους σαν τον Παπαγιάννη-χάρη στη Google-να τους αποσπούν μερίδιο απο την εξουσία που θέλουν ν αποκτήσουν στα ΜΜΕ, με σκοπό να συνεχίσουν το βρώμικο παιγνίδι των Γέρικων βουβαλιών.
Τα blogs ενοχλούν τα Γέρικα βουβάλια αλλά και τα νεόπλουτα τσογλάνια, που ετοιμάζονται να τους διαδεχθούν. Οχι όλα τα blogs. Tους ενοχλούν τα blogs που έχουν καταλυτική παρέμβαση στη πολιτική ζωή του τόπου. Και πολιτική είναι τα πάντα. Τους ενοχλεί το "Press-gr", με τις διαρκείς αποκαλύψεις του, τους ενοχλεί το κατά ριπάς εξοντωτικό γράψιμο του "nonews-News" , τους ενοχλεί το...
"Pressmme" με τ αποκλειστικά του, τους ενοχλεί ο "θανατηφόρος" σαρκασμός το "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" , τους ενοχλεί η "γνώση" της νεώτερης πολιτικής ιστορίας του "Antinews". Τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, επικοινωνεί καθημερινά με 30000 blogs απ όλη την Ελλάδα.
Τους ενοχλεί το γεγονός ότι τα κομματικά επιτελεία , οι δημόσιες υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένης της ΓΑΔΑ και της ΕΥΠ) είναι κολλημένες στα blogs. Tους αρρωσταίνει η ιδέα της δύναμής τους που ξεφτίζει. Μια ημερήσια εφημερίδα ζήτημα να την ξεφυλλίσει κανείς, να φθάσει ως τη τελευταία σελίδα, στα blogs μπαίνει δεκάδες φορές στη διάρκεια μιας μέρας. Τους ενοχλεί ο γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα στηρίξει την προεκλογική του καμπάνια στο διαδίκτυο-έχει προηγηθεί ο Ομπάμα. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι ακόμη και το γεροντοφρικιό ο Σιούφας, η ο ροκαμπίλλυ ο Ζαγορίτης, με τα blogs ασχολούνται. Τους ενοχλούν τα blogs και γι αυτό πιέζουν τα media shops και τον δουλικό κρατικό μηχανισμό, να μην μας δίνει διαφημίσεις.
Μόνο που τα Γέρικα Βουβάλια και τα νεόπλουτα τσογλάνια, πολύ γρήγορα θα χάσουν σχεδόν όλη τους τη δύναμη. Κι αυτό γιατί όλο και περισσότεροι πολίτες θ αποκτούν τη δική τους ιστοσελίδα. Ανάμεσα σ αυτούς και άνθρωποι του πνεύματος που έχει ανάγκη το διαδίκτυο. Στο τέλος οι πολίτες θα νικήσουν τα βουβάλια: Για κάθε έναν Παπαγιάννη που απολύεται, θα πετάγονται δεκάδες πιο οργισμένα blogs-σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας.
Δεν εχουν σωτηρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: