2.4.09

Στριμώχνει Παυλίδη για το τεσσάρι στο Ψυχικό...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα
Ο ανακριτής βρήκε γκρίζες ζώνες στον τρόπο απόκτησης του διαμερίσματος των 133,5 τ.μ. από την κόρη του πρώην υπουργού Αιγαίου...
Σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες- που παραπέμπουν στο κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση- του πρώην υπουργού Αιγαίου προσέκρουσε ο ανακριτής Απόστολος Ζαβιτσάνος, ο οποίος διαβίβασε τη δικογραφία για τον «γαλάζιο εκβιασμό» στη Βουλή.
Το «μελανότερο σημείο» που οδήγησε το δικαστικό λειτουργό στην απόφαση να στείλει τον φάκελο στο Κοινοβούλιο ήταν οι «γκρίζες ζώνες» σχετικά με τον τρόπο απόκτησης ενός οροφοδιαμερίσματος 133,5 τετραγωνικών
Οι αποδείξεις που εισέφερε ο πρώην υπουργός δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό των 100.000 ευρώ μέτρων της κόρης του...
Αρ. Παυλίδη, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, το οποίο- κατά την κρίση του ανακριτή- συνδέεται άμεσα με τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της εταιρείας Saos Φώτη Μανούση.

Ο 20ός τακτικός ανακριτής αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός για το κρίσιμο θέμα της απόκτησης του επίμαχου ακινήτου και επιστρατεύοντας τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής, με την αναφορά του προς τον πρόεδρο της Βουλής «δένει» τον πρώην υπουργό. Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι οι ενδείξεις για την πιθανή τέλεση κακουργηματικής μάλιστα πράξης εκ μέρους πρώην υπουργού πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή που θα αποφασίσει για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που ουσιαστικά είναι ο «προθάλαμος» του Ειδικού Δικαστηρίου.

Για κακούργημα
Τα στοιχεία είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν για τον πρώην υπουργό Αιγαίου «ενδεχόμενη σε βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, τελεσθείσα από δράστη που μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης και τελεί την πράξη κατ΄ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση (κακούργημα), που ενδεχομένως φέρεται ότι τελέστηκε από αυτόν, ως μέλος της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα από 3-11-2006 μέχρι 8-1-2007 σε βάρος της περιουσίας του πολιτικώς ενάγοντος Φώτη Μανούση», αναφέρεται στο διά ταύτα της 23σέλιδης αναφοράς του ανακριτή κ. Ζαβιτσάνου προς τον πρόεδρο της Βουλής, όπου διαβιβάζεται η δικογραφία.

Όπως προκύπτει από την αναφορά του ο ανακριτής κάθε άλλο παρά πειστικές θεωρεί τις εξηγήσεις που παρείχε ο κ. Παυλίδης για το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την αγορά του οροφοδιαμερίσματος της κόρης του, αν και ο πρώην υπουργός από την αρχή έχει δηλώσει ότι αποκτήθηκε με νόμιμο τρόπο.

Από την αναφορά του ανακριτή προκύπτει ότι οι αποδείξεις που προσκόμισε ο πρώην υπουργός στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης από την τακτική δικαιοσύνη δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό των 100.000 ευρώ, που φέρεται να έχει άμεση σχέση με την καταβολή του ίδιου ποσού, που όπως έχει καταγγείλει ο Φ. Μανούσης έδωσε σε μετρητά στον διευθυντή του γραφείου του κ. Παυλίδη, Παναγιώτη Ζαχαρίου, ο οποίος έχει ήδη απολογηθεί για την εκβίαση και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Χειρόγραφη απόδειξη
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αντί άλλων στοιχείων που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού περί «άτοκου δανείου» από τον αδελφό του προς την κόρη του για την απόκτηση του σπιτιού της, ο κ. Παυλίδης προσκόμισε μία χειρόγραφη απόδειξή της που βεβαιώνει ότι το περιβόητο έμβασμα από τον θείο στο εξωτερικό εισέπραξε μέσω του κ. Ανδρέα Βαρδουλάκη, ο οποίος έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου.
ΕΙΠΕ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
πρώην υπουργός Αιγαίου:

«Δεν είχα αναθέσει στον Ζαχαρίου καμία υπηρεσιακή αρμοδιότητα...
Ο Μανούσης είχε παλιά πλοία και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Υπολόγιζε στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών που τις θεωρούσε εξασφαλισμένες γιατί πίστευε ότι συνεργούσαν σε αυτό κομματικοί φίλοι. Στις εκτιμήσεις αυτές απέτυχε παταγωδώς... Ο κ. Ζαχαρίου είναι έντιμος άνθρωπος. Όλα είναι συκοφαντίες του Μανούση».
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: