19.4.09

Το Πάσχα των πολιτικών...


Κοντά στους πολίτες και τους στρατευμένους νέους θα περάσουν το Πάσχα οι αρχηγοί της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας, οι οποίοι θα στείλουν τα αναστάσιμα μηνύματά τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα γιορτάσει το Πάσχα με τους στρατευμένους στο στρατόπεδο "Λορέντζος Μαβίλης" στο Καλπάκι.
Την αεροπορική βάση Δεκελείας θα επισκεφθούν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το κέντρο νεοσύλλεκτων του Ναυτικού στον Πόρο.
Στην Τήνο θα...
περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλέξης Τσίπρας στην Καβάλα.



Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στη συνέχεια την αεροπορική βάση Δεκελείας.

Εν τω μεταξύ, στη σημασία της Αναστάσεως του Χριστού, αναφέρεται στα μηνύματά της η θρησκευτική ηγεσία.

Στο πασχαλινό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει την ανάσταση ως "αναντίρρητη ιστορική πραγματικότητα, με σωτήριες επιπτώσεις σε όλους" και τονίζει ότι "στις εκκλησίες μπορούν να βρουν καταφύγιο οι πονεμένοι και καταπροδωμένοι από τους 'χαμόθεους'".

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εύχεται να συναντήσουν οι πιστοί τον αναστημένο Χριστό στο πρόσωπο του άλλου και προσθέτει ότι τα σύννεφα της οικονομικής κρίσης μπορεί να σκεπάζουν τις προοπτικές και το μέλλον πολλών, όμως βαθύτερη είναι η κρίση όταν συνεχίζουμε την προκλητική και αδιάφορη στάση μας προς τον άλλο.
Πηγή Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: