20.4.09

Στις Εθνικές η Ελλάδα αναστενάζει...

Ουρές χιλιομέτρων ...
Ταλαιπωρία περιμένει τους εκδρομείς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους σήμερα καθώς οι ουρές αυτοκινήτων ξεπερνούν τα 17 χιλιόμετρα στα διόδια της Κορίνθου, τα 11 χιλιόμετρα στα διόδια του Καλαμακίου και τα 5 χιλιόμετρα στα διόδια του Ρίου. Ουρές χιλιομέτρων και στα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη.
Ομαλή είναι η κίνηση στην Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Από νωρίς το μεσημέρι έχει αρχίσει η επιστροφή των εκδρομέων και στη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη στα διόδια Μαλγάρων, όπου λειτουργούν έξι...
ταμεία και οι ουρές, που έχουν δημιουργήσει τα οχήματα, φτάνουν τα 50 μέτρα. Αραιότερη είναι η κίνηση από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη.

Σε επιφυλακή η Τροχαία, που έχει θέσει από το μεσημέρι σε ισχύ έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ως τις 10 το βράδυ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω του 1,5 τόνου, στις εισόδους των μεγάλων πόλεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τροχαίας η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να γίνει σταδιακά και μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Υπολογίζεται ότι από τη Μ. Πέμπτη περισσότερα από 178.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό, οι οδηγοί καθώς αναμένεται να συναντήσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την κεντρική και δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: