20.4.09

Ένοπλος κρατά ομήρους τα μέλη πληρώματος πολιτικού αεροσκάφους στη Τζαμάικα...

Αγνωστος κρατά υπό την απειλή όπλου ομήρους πέντε μέλη του πληρώματος αεροσκάφους της καναδικής εταιρίας CanJet στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικα. Προηγουμένως άφησε ελεύθερους 169 επιβάτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αεροσκάφος στο Διεθνή Αερολιμένα Σάνγκεστερ και διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή, του οποίου τα αιτήματα δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Ο ένοπλος φέρεται να πυροβόλησε μια φορά μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο είχε προορισμό το Χάλιφαξ, πρωτεύουσα της Νέας Σκωτίας στον Καναδά.

Ο άγνωστος κατάφερε να...

περάσει τους ελέγχους του αεροδρομίου με πλαστά πιστοποιητικά και να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της CanJet λίγο πριν από την απογείωσή του.

Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Μπρους Γκόλντινγκ, μαζί με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, πετούν με ελικόπτερο προς το αεροδρόμιο προκειμένου να επιβλέψουν την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι 167 επιβάτες που απελευθερώθηκαν αρχικά μεταφέρθηκαν προληπτικά σε τοπικό νοσοκομείο. Κάποιοι από αυτούς είχαν υποστεί σοκ. Ο ένοπλος άφησε ελεύθερους και τους τελευταίους δύο επιβάτες αργότερα.
Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: