14.4.09

Τρεις στον αέρα...

Στα όρια ρήξης Ντερμπεντέρης-Τσίμας...
Αγόρευε ο μέγας Ντερμπεντέρης, για το αν θα παραγραφούν τα σκάνδαλα σε περίπτωση που πάμε για εκλογές. Ταυτόχρονα κριτικάριζε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθούν το Δένδια οι βουλευτές του Ρόβλιας και Νιώτης, ζητώντας να σταλούν οι φάκελοι των σκανδάλων στη Βουλή. Βεβαίως έσπευσε να υπερασπιστεί το Δένδια, λέγοντας ότι αυτό (αν είναι δυνατόν, θερμοκέφαλε κύριε Ντερμπεντέρη μας) μπορεί να εκληφθεί ως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Στο σημείο πήρε τη σκυτάλη ο Τσίμας, υπογραμμίζοντας πως αν δεν έρθουν οι φάκελοι των σκανδάλων στη Βουλή θα έχουμε σίγουρα παραγραφή όπως προβλέπει ο νόμος.
Κι εδώ αρχίζει το πανηγύρι.
Βλοσυρός και παίζοντας το βαρύ πεπόνι ο Ντερμπεντέρης έθεσε το συνάδελφό του υπό...

αμφισβήτηση.
-Δεν το λέει ο νόμος, το ίδιο το σύνταγμα το λέει.
Ο Τσίμας έδειξε προς στιγμήν αμήχανος, ενώ η οικοδέσποινα Τρέμη προσπάθησε να επέμβει πυροσβεστικά για να μην αφήσει εκτεθειμένο τον άνθρωπο στη βροντερή παρέμβαση του Πρετεντέρη.
Δεν πρόλαβε, όμως, η γυναίκα να ολοκληρώσει τη διπλωματική της κίνηση και ο Ντερμπεντέρης με τρόπο απόλυτο και σηκώνοντας πιο πολύ τον τόνο της φωνής του επανέλαβε
-Το σύνταγμα! ...
Ενοχλήθηκε ο κύριος λες και είχε απέναντί του αντίπαλο κάποιον πολιτικό κι όχι ένα συνάδελφό του, τον Τσίμα, που εν πάση περιπτώσει δεν είναι και αδιάβαστος. Άλλωστε αυτό που είπε ήταν και το σωστό. Βεβαίως και την προβλέπει το σύνταγμα (τη περίπτωση παραγραφής των σκανδάλων) , αλλά αναλύεται διεξοδικά στο νόμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: