27.4.09

Κωλέττης ...


Τους ανοίξαμε τα μάτια. Η μάλλον την πόρτα της ιστορίας. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν λαμπρά παραδείγματα για να στηρίξουν τους συλλογισμούς τους και να υποστηρίξουν τα κείμενά τους.
Του Γ.Παπαχρήστου
ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ η προσπάθεια που κάνει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη να βοηθήσει την κυβέρνηση να ξελασπώσει από τον βούρκο των σκανδάλων, στον οποίο έχει χωθεί μέχρι το λαιμό. Από τη μια, ο κ. Σανιδάς που κρατάει πεισματικά (στο γραφείο του, στο σπίτι του δεν έχει καμιά σημασία) τον φάκελο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και, από την άλλη, ο ανακριτής που ερευνά το σκάνδαλο της Ζίμενς.
Και τώρα, λέει, επεκτεί- νει την έρευνά του και στην εξαγορά από τον ΟΤΕ της Romtelecom (Ρουμανικός Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών) που έγινε πριν από δέκα και βάλε χρόνια. Κάνουν οι άνθρωποι ό,τι μπορούν για να...

μας αποδείξουν ότι βρώμικο ήταν το ΠΑΣΟΚ, όχι η Ν.Δ. Τζάμπα πάει ο κόπος τους. Και πρέπει να προσπαθήσουν κι άλλο. Για παράδειγμα, ο κύριος ανακριτής που διερευνά το σκάνδαλο της Ζίμενς, γιατί δεν επεκτείνει την έρευνά του και στα σκάνδαλα της κυβέρνησης... Κωλέττη που ήταν κολλητός των Γερμανών βασιλέων της χώρας, Όθωνα και Αμαλίας;! Μπορεί να μην υπήρχε Ζίμενς τότε, αλλά όλο και κάποιο τρόπο θα βρει να την μπλέξει αυτόςπροκειμένου να σωθεί το νεοδημοκρατικό καράβι που βουλιάζει. Και όσο για τη σχέση με το ΠΑΣΟΚ, κανένα πρόβλημα: χρόνια το κόμμα είχε κάτι γραφεία στην οδό... Κωλέττη!!!
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: