23.4.09

Κίνητρα για εξόφληση οφειλών προς ΙΚΑ ...

Παρέχεται εφάπαξ εξόφληση έκπτωση επί πρόσθετων τελών, λοιπών επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων, ίση με το 80%...
Κίνητρα για αποπληρωμή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών προς το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και τους άλλους φορείς επικουρικής ασφάλισης προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Απασχόλησης που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την Αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση ορίζονται ότι:
- Οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, μετά τον αναλογούντων πρόσθετων τελών, λοιπόν επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων, κεφαλαιοποιούνται κατά το μήνα δημοσίευσης του υπό ψήφιση νόμου.
- Παρέχεται...
έκπτωση επί των κεφαλαιοποιούμενων πρόσθετων τελών, λοιπών επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων, ίση με το 80% αυτών, για όσους επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

- Για όσους επιλέξουν την εξόφληση των εισφορών σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβούν τις 96, η έκπτωση ανέρχεται στο 50%,ενώ κάθε μηνιαία δόση δεν

Ενισχύεται η απασχόληση
μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή είναι απαραίτητη η μη ύπαρξη οφειλής από τρέχουσες απαιτητές εισφορές κατά τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση και σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης η προκαταβολή ποσοστού 3% επί της συνολικής οφειλής.

Επίσης, η ρύθμιση εξόφλησης με ευνοϊκούς όρους ισχύει:

- Για τους εργοδότες των κοινών και οικοδομοτεχνικών επιχειρήσεων, εφόσον υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση και προσκομίσουν τα απαραίτητα βιβλία και στοιχεία για έλεγχο στο ΙΚΑ μέχρι 30-6-2009.

- Για το υπόλοιπο ποσό των ήδη ρυθμισμένων οφειλών της ίδιας χρονικής περιόδου, εφόσον υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30-6-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: