16.4.09

Νοίκιαζε ανάπηρους ζητιάνους!...


Δύο αδέρφια με αναπηρία φέρεται ότι νοίκιαζε 19χρονος Βούλγαρος, ωθώντας τους στην επαιτεία. Οι δύο ομοεθνείς του με προβλήματα αναπηρίας –ο ένας εκ των δύο ανήλικος- μεταφέρονταν από τη Λάρισα και ζητιάνευαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Και οι τρεις Βούλγαροι, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή στον 19χρονο και στον 23χρονο, ο οποίος επαιτούσε, ενώ επέπληξε τον 17χρονο αδερφό του.
Η υπόθεση παραπέμπει σε...

κύκλωμα που εκμεταλλεύεται ανάπηρα άτομα, με τα οποία οι «εγκέφαλοι» για να αποκομίσουν εύκολο κέρδος τούς βγάζουν σε κεντρικά σημεία πόλεων, ώστε να απλώσουν το χέρι στους περαστικούς.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 19χρονος, κάτοικος Λάρισας, όπως και οι άλλοι δύο ομοεθνείς του, εκμεταλλευόμενος τη σωματική αναπηρία του 17χρονου και του 23χρονου, ώστε να προκαλέσουν τον οίκτο των περαστικών, τους εξωθούσε στην επαιτεία σε κεντρικά-πολυσύχναστα σημεία του Βόλου.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν χρηματικά ποσά 215 ευρώ, 219 ευρώ και 74 ευρώ. Ήταν το προϊόν είσπραξης από επαιτεία, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ προχθές, οπότε και συνελήφθησαν στον σταθμό του ΟΣΕ, λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Λάρισα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από τα εισιτήρια που είχε εκδώσει ο 19χρονος. Μαζί με το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.
Από taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: