25.4.09

Προς παλιό φίλο...

"Αγαπητέ Ευρυπίδη, έγινες υπουργός και άλλαξες... Ξέχασες το φτωχόπαιδο που ήσουν κάποτε και ξεκίνησες απ' το χωριό μας και μένεις τώρα στα Four Seasons, εκεί που μένουν οι βρώμικοι πλούσιοι, που κανείς δεν ξέρει από που πλούτισαν... " .
Ξάφνιασε η επιστολή του παλιού και γνώριμου τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλια, προς το...

συγχωριανό του και φίλο του, σήμερα υπουργό, Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Την έστειλε ο τραγουδοποιός στον υπουργό και τη διάβασε σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση, στον ALPHA. "Τι τα 'θελες μωρέ Ευρυπίδη, εσύ το φτωχόπαιδο, αυτά τα μεγαλοξενοδοχεία; Και αν το 'χεις μετανιώσει τώρα, τουλάχιστον βγες και πλήρωσέ τα από την τσέπη σου... " .
Αυτά έλεγε και ξανάλεγε ο Γκαϊφύλιας εις ώτα μη ακουόντων. Διότι ο Μάνεσης του ξαναδιάβασε την ψυχρή και λακωνική απάντηση του υπουργού, που κρύφτηκε πίσω από το πρωτόκολλο, τάχα μου, να πάει στο Παρίσι, συν γυναιξί και να μείνει στο μεγαλοξενοδοχείο, γιατί το απαιτεί-λέει-το πρωτόκολλο.
Για φαντάσου! Για να συναντήσει όχι ομόλογό του, αλλά έναν πολιτικό μηχανικό για κάποιο Μουσείο Παιδείας, που έχει στο μυαλό του κάποτε να κάνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: