28.11.21

Χαλάει κι άλλο ο καιρός...


Σήμερα Κυριακή από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι... άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα φτάσει στα βόρεια έως τους 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 και τοπικά στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΥΤΕΡΑ 29-11-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα 8 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 30-11-2021

Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα διατηρηθούν λίγες βροχές μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 01-12-2021

Αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα πελάγη έως 7 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

ΠΕΜΠΤΗ 02-12-2021 

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

 Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές τη Δευτέρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου.

 Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές τη Δευτέρα και βελτίωση από Τρίτη. Η θερμοκρασία από τους 17 βαθμούς τη Δευτέρα θα πέσει στους 10 με 11 βαθμούς την Τρίτη και Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: