29.11.21

Το απολαμβάνει ο Κασιμάτης...


Πιθανότατα ο Στέφανος Κασιμάτης απολαμβάνει σιωπηρά το θόρυβο που ξεσηκώνει ένα ακόμα χυδαίο και προσβλητικό σχόλιό του –αυτή τη φορά σε βάρος της μνήμης τής Φώφης Γεννηματά. Ο άνθρωπος είναι μαθημένος να φτύνει πάνω σε υπολήψεις, ιδέες, ακόμα και μνήμες. Είναι τακτική καλά δουλεμένη στην προπόνηση της δημοσιογραφικής προβολής ως... αιχμηρός, αδέκαστος, ασυμβίβαστος, αρθρογράφος –με «χιούμορ» που δαγκώνει!

Γράφοντας είτε με ψευδώνυμο (Φαληρεύς, Πανδώρα) είτε επωνύμως, ξέρει το πώς θα κουνήσει το δέντρο για να πέσουν βροχή οι καρποί τού θορύβου. Και ας τον πνίξουν ύστερα οι φωνές. Το πράττει συνειδητά, όχι από αφέλεια –την οποία σε μία διορθωτική αναφορά του επικαλέστηκε. Ξέρει τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει κάθε δημοσιογραφική του απρέπεια. Και ξέρει ότι συχνά θα χρειαστεί να ζητήσει συγγνώμη, είτε το Μέσον στο οποίο εργάζεται είτε ο ίδιος –φυσικά χωρίς να ντρέπεται. 

** Το έπραξε όταν ειρωνεύτηκε την Τασία Χριστοδουλοπούλου τις μέρες που έγινε γιαγιά («...για να γίνει γιαγιά η Τασία, σημαίνει ότι είναι και μητέρα! Ομολογώ ότι δεν το είχα ποτέ φανταστεί», χυδαιολόγησε). 

** Το έπραξε όταν έκανε «πλάκα» με τα αραιά μαλλιά τού Γιώργου Κατρούγκαλου –κάτι που οφειλόταν σε θεραπεία για πρόβλημα υγείας– καταφεύγοντας πάλι σε ένα νέο «συγγνώμη, λάθος» («Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου», σημείωσε). 

** Το έπραξε η τότε εφημερίδα του, η Καθημερινή, όταν ο «διαπρεπής» αρθρογράφος έκανε κρύο χιούμορ για τη στολή των ευζώνων (ας φορέσουν «κάτι πιο φίνο, πιο χαρούμενο· γιατί όχι δικτυωτά; Και αυτά τα αηδιαστικά και γελοία χοντροπάπουτσα, ώς πότε θα φοριούνται;», σημείωσε)

Βέβαια, υπάρχουν προσβολές και αθλιότητες του Κασιμάτη για τις οποίες δεν ζητήθηκε ποτέ συγγνώμη. Όπως για την ασέβεια στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα («τι προσέφερε στη χώρα, εκτός από τον θάνατό του;»). Ή όπως για την εξομοίωση της Χρυσής Αυγής με τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς.

Δεν τη χρειάζεται πάντα τη συγγνώμη και ας σκούζει το σύμπαν γύρω του. Γιατί ο θόρυβος τον τρέφει. Χώρια που τον βοηθάει να κάνει μεταγραφές, από καλά μαγαζιά σε καλά μαγαζιά. Πάντα πέριξ του Φαλήρου...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: