29.11.21

Πλημμύρισε η Δυτική Αχαΐα...


Yπερχείλισε ο Σπερχειός (BINTEO)...
Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, με Φθιώτιδα, Δυτική Αχαΐα και Ηλεία να συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.  

Στα νότια της Λαμίας, από... τη μία το μεσημέρι, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο ύψος του Φραντζόμυλου, τοποθετώντας κώνους σε δύο σημεία, καθώς ο Σπερχειός ποταμός υπερχείλισε και τα νερά σκέπασαν εκατοντάδες στρέμματα, και στον δρόμο προς Φραντζή – Γοργοπόταμο και τις άλλες κοινότητες της περιοχής, το ποτάμι βγήκε στο δρόμο, ενώ η τροχαία βρίσκεται στο σημείο για την ενημέρωση των οδηγών και τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο επικίνδυνο τμήμα, διοχετεύοντάς την σε επαρχιακές οδούς.
 

Στην Πάτρα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, της βροχόπτωσης και των ανέμων, η θάλασσα στη μαρίνα της πόλης βγήκε στη στεριά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος και τα οχήματα να γίνονται σχεδόν αμφίβια, καθώς ουσιαστικά επιπλέουν.


Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας για τέταρτη ημέρα, μετά τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής.

Εξαιτίας της βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, ανέβηκε η στάθμη του νερού στο Μετόχι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, πλημμύρισαν σπίτια και αγροικίες

Τουλάχιστον τρία άτομα (δυο γυναίκες και ένας άνδρας) εγκλωβίστηκαν στην Καλόγρια και στο Μετόχι. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αδυνατούσαν να εξέλθουν από τα σπίτια τους και από ξενοδοχείο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας.

Σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο, η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στη Δυτική Αχαΐα από τις εκτεταμένες πλημμύρες των τελευταίων ημερών, την ώρα που τελούν εν αναμονή της ικανοποίησης του αιτήματος για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για τρίτη ημέρα χθες Κυριακή, συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τη συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας και ιδιώτες χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων, επιχειρούσαν στις πληγείσες περιοχές, προχωρώντας σε παρεμβάσεις για την απορροή των μεγάλων ποσοτήτων νερού, από καλλιέργειες και χωριά του κάμπου, αλλά και σε καθαρισμούς φερτών υλικών από χείμαρρους και ποτάμια.


Στις Πόρτες, σημειώθηκε κατολίσθηση στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο χωριό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων, για περίπου μια ώρα.

Στο Μετόχι, στο ύψος του γηπέδου, μηχανήματα προχώρησαν σε διάνοιξη της μπούκας – ξύλινο γεφυράκι – καθαρίζοντας την από φερτά υλικά, προκειμένου να βρουν διέξοδο τα νερά που μετέτρεψαν μεγάλες εκτάσεις σε λίμνες.

Σε Μποντέικα, Σαγέικα, Γομοστό, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης, η άνοδος της στάθμης των νερών ανέβηκε επικίνδυνα, απειλώντας κατοικίες.

Σημαντικά προβλήματα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τα τελευταία 24ωρα, σημειώνονται και στο Ρίο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πλημμύρισε η παραλιακή, καθώς ανέβηκε απότομα η στάθμη του νερού, με αποτέλεσμα να βγει στη στεριά. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε και η παρέμβαση της αστυνομίας ώστε να «τραβήξει» αυτοκίνητα, τα οποία κινδύνεψαν να παρασυρθούν από τα νερά.

Τις περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν την περασμένη Παρασκευή από το κύμα κακοκαιρίας, επισκέπτεται κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: