1.6.20

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήρθε για να μείνει»...


Τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δίνει η τεχνολογία τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας «Έλλη Αλεξίου», παρουσία και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με αφορμή την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως...
είπε, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν πολύ σημαντική και «ήρθε για να μείνει». Ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα κλείσουν στις 26 Ιουνίου

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αξιοποίηση της τεχνολογίας ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον, ωστόσο πρόσθεσε πως «πάντα το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς θα γίνεται στην τάξη ωστόσο η τεχνολογία προχωράει και μας δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες να έχουμε πρόσβαση στη γνώση».

Με αφορμή το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων εν μέσω πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχοντας ακούσει τις απόψεις των ειδικών και έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει λόγος Δημόσιας Υγείας, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, πρωτίστως για μαθησιακούς λόγους όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτό «βρήκε απολύτως σύμφωνο όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό».


Κατά την ξενάγησή του στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκε για το πώς κυλά η πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο, με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής μαθητών και χωρίς απουσία δασκάλου.

Συζητήθηκαν οι κανόνες αλλά και οι νέες συνήθειες με τις οποίες καλούνται να εναρμονιστούν μαθητές και διδακτικό προσωπικό ενώ συνομίλησε με τους μαθητές κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος.

«Ήταν δύσκολη εξίσωση αυτή που κληθήκαμε να λύσουμε όλοι μαζί, αλλά τα καταφέραμε καλά» είπε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, είπε ότι διαπίστωσε πως στο σύνολό τους οι μαθητές είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις συνθήκες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά. Παρατήρησε δε πως είναι πολύ σημαντικό, παρόλο που ηλιακά είναι νωρίς, οι μαθητές να έχουν πλήρη αίσθηση του ρόλου τους στην κοινωνία.

Συζητώντας με το διδακτικό προσωπικό, ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι και οι γονείς πια αισθάνονται αρκετά σίγουροι να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Και δεν σας κρύβω ότι και εγώ προσωπικά, έχοντας ακούσει όλες τις απόψεις των ειδικών και έχοντας πια πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι ουσιαστικά δεν συντρέχει κάποιος λόγος δημόσιας υγείας, τοποθετήθηκα υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, ουσιαστικά για μαθησιακούς λόγους. Η ιδέα ότι τα παιδιά θα έμεναν μακριά από το σχολείο για έξι μήνες από το Μάρτιο μέχρι το Σεπτέμβριο νομίζω ότι δημιουργούσε σε όλους μας αρκετά μεγάλη ανησυχία».

Επίσης εκτίμησε ότι «αν δουν και κάποιοι γονείς που μπορεί να είναι επιφυλακτικοί ότι το πράγμα πάει καλά, μπορεί να αυξηθεί η προσέλευση τις επόμενες μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: