29.6.20

Το μήνυμα της Ντόρας στον Κυριάκο...


...για... «το δέντρο» και «το δάσος»...

Σε μία πολιτική παρέμβαση που ήδη συζητείται στο εσωτερικό της ΝΔ προέβη η Ντόρα Μπακογιάννη, με άρθρο της στην «Καθημερινή», καθώς επί της ουσίας καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να...
αποφύγει την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής και να μην χάσει το δάσος ψάχνοντας το δέντρο.

«Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κόμματά μας. Το θέμα σήμερα για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας οφείλει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη Δικαιοσύνη», σημειώνει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει με νόημα, απευθυνόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου: «εάν χειριστούμε τα γεγονότα αυτά με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας δηλαδή τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε, κατά τη γνώμη μου, υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό». «Απόψεις του τύπου "πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία" ή "αν δεν μπουν κάποιοι φυλακή θα χάσουμε τις εκλογές" και λογικές του τύπου "πρέπει να διορίσουμε δικαστές", εξελήφθησαν τότε από κάποιους, απλώς ως γραφικές. Στο βωμό αυτών των απόψεων σπιλώθηκαν πολιτικοί αντίπαλοι, οργανώθηκαν διώξεις και έγινε προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ», υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι «σήμερα είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κομματικούς μας εαυτούς και να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ευθύνης».

Μάλιστα, η ίδια επισημαίνει με έμφαση την ανάγκη να στηρίξει όλος ο πολιτικός κόσμος τη Δικαιοσύνη, ως «βασικό πυλώνα της λειτουργίας της δημοκρατίας, αλλά και της ανάπτυξης του τόπου». «Μια ουσιαστικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν αφορά μόνο στο κύρος του ίδιου του θεσμού, αλλά κυρίως στην ορθή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια σύγχρονη Δημοκρατία αν έχουμε μια Δικαιοσύνη η οποία νοσεί», σημείωσε, προειδοποιώντας ότι «διαφορετικά η χώρα δεν θα καταφέρει να γυρίσει σελίδα. Ούτε θεσμικά, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά».

«Η πρόκληση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη. Τώρα πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο», καταλήγει.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: