29.6.20

Δεν προχωράει σε νέα διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τη Νovartis...


...το Μαξίμου...

Ο πρωθυπουργός δείχνει να προβληματίζεται για τις επιπτώσεις που θα έχει στην πολιτική ζωή το τοξικό κλίμα, αλλά μάλλον είναι αργά, καθώς ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Η πλειοψηφία δεν...
συστήνει επίσης Εξεταστική για περαιτέρω διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τη Novartis.

«Κατεύθυνση» να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω διεύρυνση του κατηγορητηρίου και, συνεπώς, να μην συμπεριλάβουν σε αυτό νέα πρόσωπα, από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, έλαβαν τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας».

Και αυτό, παρά την εκπεφρασμένη άποψη πολλών βουλευτών της ΝΔ, να μπει στο κάδρο και ο Νίκος Παππάς, παρότι μέχρι τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία για ποινική δίωξη σε βάρος του, παρά μόνο πολιτικό πρόβλημα. Όπως όλα δείχνουν, μάλιστα, η πλειοψηφία επιθυμεί η πλειοψηφία να παραπέμψει τον πρώην υπουργό για ψευδορκία, τηρώντας και εδώ δυο μέτρα και δυο σταθμά, καθώς πχ δεν συζητείται το ίδιο για την Ελένη Ράικου!

Όπως, επίσης, όλα δείχνουν, η ηγεσία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει επιλέξει να μην προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την τέλεση νέων αδικημάτων, κάτι που άφηναν απολύτως ανοιχτό «γαλάζιοι» βουλευτές το προηγούμενο διάστημα.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να πιστεύει πως οι κασέτες λειτούργησαν και παρήγαγαν ήδη πολιτικά αποτελέσματα, σπιλώνοντας την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της, με στόχο πάντοτε να είναι το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς. Παράλληλα, ανασυγκρότησαν, έστω και προσωρινά, το «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά να πρωταγωνιστεί σε αυτό!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξ αρχής φρόντισε να μείνει ο ίδιος έξω από το ζοφερό κλίμα των τελευταίων ημερών, αν και έδωσε το «πράσινο φως» για αυτό, τώρα φέρεται «προβληματισμένος» για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κλίμα αυτό στη συναίνεση και την ηρεμία που έχει ανάγκη ο τόπος, ενόψει και των εξελίξεων στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την προώθηση ενός απευθείας διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών, είτε με ένα θερμό επεισόδιο που επίσης θα οδηγήσει σε διάλογο. Το «πυρ ομαδόν» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να διευκολύνει την κυβέρνηση να μεταθέσει το ενδιαφέρον από την πολύ δύσκολη κατάσταση της οικονομίας, αλλά όπως κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές, οδηγώντας την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα πολύ σκληρό ροκ.

Ανεξαρτήτως των κυβερνητικών σχεδιασμών, πάντως, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και πολύ δύσκολα πλέον οι άνεμοι γυρίζουν πίσω. Δημιουργήθηκε ένα τοξικό κλίμα και ο καθένας σε αυτό, όπως και η ηγεσία της πλειοψηφίας, αλλά και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις. Τέτοιες, που η έμπειρη Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να προειδοποιήσει για αυτές…


Βασίλης Σκουρής

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: