1.12.18

Αμόκ για ένα εισιτήριο του τελικού του Copa Libertadores...












Μόλις έγινε επισήμως γνωστό ότι ο τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στο...
«Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η ζήτηση από κάθε γωνιά της γης για ένα… μαγικό χαρτάκι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες περισσότεροι από 150.000 φίλαθλοι ζήτησαν να προμηθευτούν ένα εισιτήριο, ενώ τόσο η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (Conmebol) όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης, που φιλοξενεί τον τελικό, έχουν «πολιορκηθεί» από αιτήσεις, με την Conmebol μάλιστα να βάζει φραγή στα τηλέφωνά της!

Οι περισσότερες αιτήσεις, πάντως, έγιναν από την κοινότητα των Αργεντινών που ζουν στην Ισπανία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη χώρα της Ιβηρικής μένουν 71.000 Αργεντινοί, εκ των οποίων οι 9.000 στη Μαδρίτη. Αν συνυπολογιστούν αυτοί που έχουν διπλή υπηκοότητα, φτάνουμε τον αριθμό 200.000. Στο μεταξύ, Ρίβερ και Μπόκα θα λάβουν μόλις 10.000… μαγικά χαρτάκια. Στο Μπερναμπέου, δηλαδή, θα υπάρχουν 5.000 οργανωμένοι των «μιγιονάριος» και άλλοι τόσοι των «χενέισες».

Στο μεταξύ, ο ο αρχηγός της Ρίβερ Πλέιτ Λεονάρντο Πόνσι είναι αμφίβολος για τον τελικό, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να μπει στην Ισπανία. Ο Πόνσιο έχει μπλεξίματα με την ισπανική δικαιοσύνη, καθώς είναι κατηγορούμενος για ένα χειραγωγημένο Σαραγόσα-Λεβάντε τη σεζόν 2010-2011, όταν και αγωνιζόταν με τη φανέλα της πρώτης. Μάλιστα, για αυτό τον λόγο θα παραστεί σε δίκη εντός του 2019.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: