1.12.18

Προφυλακίστηκαν 4 κατηγορούμενοι...


...για τις χρυσες δουλειές του Ριχάρδου.
Συνεχίζονται οι απολογίες...
 Μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι 4 από τους 16 κατηγορούμενους στο γνωστό κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, ενώ...
12 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι απολογίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Ακόμα 18 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ χθες η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν είναι ο φερόμενος ως συναρχηγος του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηριων, επί της οδού Πατησίων.

Η απασχόλησή του ήταν στο κομμάτι της εκτίμησης των ρολογιών. Μάλιστα ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του «αφεντικού του», δηλαδή του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και εξάδελφος του πρώτου. Και αυτός κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ότι τήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι είχαν το ρόλο του γυρολόγου και του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: