31.10.18

«Nα προχωρήσουμε σε διάκριση των ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας»...

Στην υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του...
ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Ενώ υπάρχει μία συνεργασία τον τελευταίο αρκετό καιρό μεταξύ αλβανικών και ελληνικών Αρχών στη δίωξη του εγκλήματος και κυρίως των συμμοριών εμπορίας ναρκωτικών και υπάρχουν επιτυχίες, σε αυτό το επεισόδιο φαίνονται οι αλβανικές Αρχές κάπως απρόθυμες ή απρόθυμες εντελώς να συνεργαστούν με τις ελληνικές για την διαλεύκανση” είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: 

“Είναι αντιφατικά όλα τα μηνύματα, δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Γιατί ξέρουμε ότι το χωριό ήταν σημαιοστολισμένο πλήρως, οπότε δεν ξέρω πώς ετέθη θέμα σημαίας και αν ετέθη... Όλα είναι μετέωρα, δυστυχώς ένα μέρος της εικόνας θα αποκαλυφθεί”.

“Το πιο εύκολο σημείο αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι το Μακεδονικό. Υπό την έννοια ότι γίνεται πολιτικός χειρισμός, ότι υπάρχουν και από τις δύο πλευρές ενέργειες, κατευθύνσεις και στρατηγική για σύγκλιση και επίλυση. Και για αυτό δικαιώνεται το αρχικό επιχείρημα ότι μία συμφωνία στο Μακεδονικό θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά για όλη την περιοχή” σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση και συγκεκριμένα τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας ο κ. Ξυδάκης ανέφερε: “Νομίζω ότι το πνεύμα χθες της συζήτησης είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μία διάκριση των ρόλων. Κατά τη δική μου εκτίμηση έτσι βοηθιέται και η Εκκλησία να συγκεντρωθεί στο καθαυτό εκκλησιολογικό ρόλο της... Το αίτημα για ένα ουδετερόθρησκο κράτος και μία ουδετερόθρησκη εκπαίδευση, μία ουδετερόθρησκη πολιτεία είναι το αίτημα του διαφωτισμού, είναι το αίτημα μετά τη γαλλική επανάσταση... Είναι μία μεγάλη συζήτηση, την οποία τουλάχιστον πρέπει να ξεκινήσουμε και να μην φοβόμαστε να την κάνουμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να συζητάμε”...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: