31.10.18

Αλβανικό διάβημα διαμαρτυρίας για τον Κατσίφα...

Καταγγέλλουν «επεισόδια»...

Για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ημερών, η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα Ελένη Σουράνη κλήθηκε στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου της...
παραδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μετά τον φόνο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, το διάβημα αφορά «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, την ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, τις εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Tα Τίρανα ζήτησαν «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

Την Τρίτη, η κ. Σουράνη είχε κληθεί για πρώτη φορά στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου της μεταφέρθηκε το μήνυμα ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για τη διερεύνηση της υπόθεσης Κατσίφα είνα η αλβανική εισαγγελία. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι οι συνθήκες θανάτου του Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε αφότου άνοιξε πυρ εναντίον των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, θα ερευνηθούν και από τις ελληνικές Αρχές.

Διαψεύδονται οι αναφορές για ναρκωτικά
Σε μια άλλη εξέλιξη, η οικογένεια του Κατσίφα διέψευσε τις πληροφορίες που «διέρρευσε» η Ελληνική Αστυνομία μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για εμπλοκή του θύματος σε εμπορία κάνναβης πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία απαλλάχθηκε πανηγυρικά από κάθε κατηγορία. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι η οικογένεια θα κινηθεί και νομικά για την αποκατάσταση της μνήμης του ανθρώπου της.

«Πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοιχτά»
«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά» δήλωσε ο γαμπρός του 35χρονου Βαγγέλης Σακελλαράκης, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είδε χθες τη σορό του στο Νοσοκομείο Αργυροκάστρου παρόντος και του ιδίου. Το βασικό εύρημα ήταν ότι η σορός φέρει δύο τραύματα στο στήθος και όχι στο κεφάλι από πυροβολισμό εξ επαφής.

Σύμφωνα με τον γαμπρό του, ο Κατσίφας είχε τη δυνατότητα να ξεφύγει στην Ελλάδα από το βουνό όπου βρισκόταν αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων. Αυτό, είπε, φαίνεται και από το «γαλήνιο ύφος» της σορού του.

Ο κύριος Σακελλαράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν σκότωσε κανέναν και «αν ήθελε να το κάνει, θα το έκανε». Κατά την άποψή του «τα πυρά του ήταν άσφαιρα».

Είπε ακόμη ότι ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους Αλβανούς εδώ και 4-5 χρόνια γιατί θεωρούσαν ότι ξεσήκωνε τη μειονότητα, ενώ ήθελε να χτίσει και μία εκκλησία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Αλβανοί αστυνομικοί τρομοκρατούσαν επί 5 ώρες τους γονείς του 35χρονου και στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δύο τσουβάλια καρύδια και ρόδια που είχε μαζέψει ο Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του Κατσίφα έδωσαν κατάθεση και στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: