31.10.18

Σκουρλέτης: Δεν έχω στον φάκελό μου χρίσματα...

Όταν εμείς μιλάμε για την αυτοδιοίκηση δεν μιλάμε με μια λογική χρισμάτων. Δεν έχω στον φάκελό μου χρίσματα από την Αθήνα για...
τους δήμους της Κρήτης. Θέλουμε να υπηρετήσουμε μία λογική συνεργασιών στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων για την περιφερειακή ανάπτυξη, για την τοπική ανάπτυξη. Σεβόμαστε την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης και με βάση αυτές τις κατευθύνσεις θα στηρίξουμε εκείνες τις επιλογές με τις οποίες μπορούμε να συγκλίνουμε σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις”.

Αυτό ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στο Ηράκλειο προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στη σύσκεψη στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Κρήτη, που συζητά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις επιλογές του κόμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

«Ο κ. Αρναουτάκης είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Και νομίζω ότι όσοι περιφερειάρχες επέλεξαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση ήταν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Νομίζω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Ηρακλείου, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει εκείνες τις επιλογές οι οποίες μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στην ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών.

«Με αυτοδιοικητικά κριτήρια κινούμαστε. Δεν υιοθετούμε ούτε το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη, που όταν τον ακούω να απευθύνεται στους αυτοδιοικητικούς νομίζω ότι ετοιμάζει γιουρούσι στην αυτοδιοίκηση, ούτε έχουμε τα φοβικά σύνδρομα του ΚΙΝΑΛ, που πάλι την βλέπω λίγο στενάχωρη την κ. Γεννηματά», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση ο κ.Σκουρλέτης έκανε λόγο «για βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση» και πρόσθεσε ότι χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις τις οποίες, όπως είπε, προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα.

«Παίρνουμε σήμερα την πρωτοβουλία να προωθήσουμε υπερώριμες, θα έλεγα, αλλαγές όπως ο νόμος για την ευθύνη των υπουργών. Ποιός δεν αντιλαμβάνεται σήμερα, όταν βλέπει τις εικόνες του Παπαντωνίου ή του Τσοχατζόπουλου, πριν από λίγους μήνες, πως πρέπει να αλλάξει αυτός ο νόμος που αποτέλεσε το πέπλο της διαφθοράς και της διαπλοκής. Έλαχε λοιπόν σε μας ο κλήρος, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει αυτή την θεσμική τομή. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει ας ακολουθήσει, αν διαφωνήσει ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό. Προωθούμε την υπόθεση των θητειών των βουλευτών. Προωθούμε τα τοπικά δημοψηφίσματα. Θέλουμε να κατοχυρώσουμε τα κοινά αγαθά, του νερού, της ηλεκτρικής ενέργειας, των συλλογικών συμβάσεων», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, και ότι αυτό είναι προς όφελος όλων, των πολιτών, της οικονομίας.

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών, «από τα πιο σημαντικά γεγονότα στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής μετά το 1974» και τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι απόλυτα προσανατολισμένη στο να φέρει σε πέρας και να οδηγήσει σε ψήφιση την Συμφωνία των Πρεσπών, που αφορά την επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος».

Αναφερόμενος τέλος στην διαφωνία εκ μέρους του κ. Καμμένου στο θέμα αυτό, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αυτή είναι «γνωστή από παλιά άλλωστε και πριν τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης» και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «ο κ. Καμμένος, θα σεβαστεί την ανάγκη να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση και να πάει μέχρι τέλους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: