28.2.15

Διαφοροποιήσεις στην Κ.E. του ΣΥΡΙΖΑ...

Διαφοροποιήσεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Αμφισβήτηση από Λαφαζάνη-Μηλιό, απάντηση από Παππά-Δραγασάκη...
Με τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασαν ...
τις απόψεις τους για την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επισήμανε: «Εξετάσαμε ακόμα και το σενάριο της τελικής σύγκρουσης αλλά δεν το επιλέξαμε. Αποδεχτήκαμε αυτή τη συμφωνία γιατί θεωρήσαμε ότι μας δίνει χρόνο αλλά και εργαλεία για να προχωρήσουμε. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης, εκφραστής της Αριστερής πλατφόρμας, σχολιάζοντας την συμφωνία, τόνισε ότι «είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή είναι η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι και από την οποία θα κριθούμε το επόμενο διάστημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευκλείδης Τσακαλωτος:  «Η συμφωνία εχει πολλές ασάφειες. Για σαφήνεια επέμενε, ως κυρίαρχη δύναμη, η Γερμανία. Σε όσους θεωρούν οτι η ασάφεια ειναι πρόβλημα, προσέξτε και τη σαφήνεια. Υπάρχουν και σαφήνειες που δεν βοηθάνε, όπως για τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ασάφεια στα εργασιακά μας βοηθάει. Η ασάφεια για το πόσο έτοιμοι ειναι οι εταίροι μας να μιλήσουν για το χρέος επίσης δεν μας βοηθάει. Μας δυσκολεύει όμως και ο ίδιος ο εαυτός μας. Η συμφωνια εξαρτάται από εμάς»

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μηλιός, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε απασχολήσει με τις δηλώσεις του για την συμφωνία της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι «Αυτό  που είναι έξω από την κουλτούρα μας είναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν  διαρροές οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου.

Ο κ. Νίκος Παππάς φάνηκε να δέχεται τις κριτικές όποιες και αν είναι αυτές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αποδοχή στην τακτική της κυβέρνησης είναι σχεδόν πάνδημη. Οι κριτικές καλοδεχούμενες αλλά δυστυχώς δεν αντιστοιχούν με το λαϊκό αίσθημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: