28.2.15

Η Bild «καρφώνει» τους Γερμανούς βουλευτές που ψήφισαν «Nαι»...

... στην παράταση του προγράμματος...
Τα ονόματα των Γερμανών βουλευτών που συμμετείχαν στη χθεσινή ψηφοφορία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου για την παράταση του ελληνικού προγράμματος και το πώς ψήφισε ο καθένας δημοσιεύει σήμερα η "Bild", σε τρισέλιδο αφιέρωμα υπό τον τίτλο...
«542 ναι, 32 όχι - Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα».

Η εφημερίδα δημοσιεύει ακόμη δήλωση του βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ ο οποίος, όπως είχε προαναγγείλει, καταψήφισε την πρόταση: «Ψήφισα "όχι", επειδή μια κρίση που δημιουργήθηκε λόγω υπερχρέωσης δεν μπορεί να επιλυθεί μακροπρόθεσμα με όλο και υψηλότερα χρέη. Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά ανεπαρκούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αναποτελεσματικής διοίκησης και της ανύπαρκτης διάθεσης εύπορων Ελλήνων να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Γιατί πρέπει να εγγυηθεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τα προβλήματα που δημιουργούνται έτσι;» δηλώνει ο κ. Μπόσμπαχ αιτιολογώντας την ψήφο του.

Από την πλευρά του «ναι», την ψήφο του αιτιολογεί ο βουλευτής της CDU Ματίας Τσίμερ: «Ψήφισα "ναι" διότι εμπιστεύομαι περισσότερο αυτά που διαπραγματεύτηκε ο Β. Σόιμπλε από ό,τι αυτά που λένε οι Έλληνες. Επιπλέον, η Ευρώπη για μένα είναι κάτι περισσότερο από ένα οικονομικό μέγεθος. Σε αυτό στέκομαι απολύτως στην παράδοση του Κόνραντ Αντενάουερ και του Χέλμουτ Κολ» δηλώνει.

Την αρνητική ψήφο του κ. Μπόσμπαχ σέβεται απολύτως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην Bild am Sonntag και θα δημοσιευθεί αύριο. Σύμφωνα με προδημοσιευμένο απόσπασμα, ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι κάθε βουλευτής είναι στο τέλος υπόλογος στην συνείδησή του. «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την συνείδησή του, τότε το ‘όχι' του είναι συνεπές» δηλώνει και προσθέτει ότι ο ίδιος πάντως, «έπειτα από προσεκτική σκέψη», ψήφισε «ναι».

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: