28.2.15

Κύριε Τσίπρα, να λέτε μόνο την αλήθεια...

Αλέξης ΤσίπραςΣε σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν...
στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση. Με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο δηλαδή τη λεγόμενη αριστερή παρένθεση».



Έγραψε σήμερα στα social media, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης:

«Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε, μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε.»

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό που έγραψε ο Γιάννης Δραγασάκης. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως έγινε έτσι ακριβώς.

Να θυμίσω, όμως, πως, μετά την διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως η κυβέρνηση πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία.



Θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να μας πει την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα μετά από πέντε χρόνια χρεοκοπίας. Όλοι ξέρουμε. Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και απολιτίκ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κυβέρνηση επειδή μάγεψε τα πλήθη με τις ιδέες του, αλλά επειδή η χώρα οδηγήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε τραγική κατάσταση.

Αν η κυβέρνηση αρχίσει να τα βαφτίζει όλα «επιτυχίες», τι διαφορά θα έχει από το success story του Αντώνη Σαμαρά και όλους αυτούς τους γελοίους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι -παρέα με τους ολιγάρχες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ- προσπαθούσαν να μας πείσουν πως η χώρα πετάει από επιτυχία σε επιτυχία, ενώ πολλοί πολίτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν ούτε ένα λογαριασμό;

Πείτε την αλήθεια. Τι φοβάστε; Μην γυρίσουν οι Έλληνες στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο; Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό.

Μήπως φοβάστε τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιγαρχών; Μα εσείς είστε κυβέρνηση και έχετε δεσμευτεί πως θα αντιμετωπίσετε το θέμα των χρεοκοπημένων ΜΜΕ.

Διαβάζω τώρα πως η κυβέρνηση το σκέφτεται αν θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Ο Λαφαζάνης λέει πως δεν είναι απαραίτητο, ο άλλος λέει «να δούμε», κι ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Συγγνώμη, κύριε Τσίπρα, εσείς δεν είπατε στην όμορφη ομιλία σας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις πως «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους»;

Εσείς το είπατε, κι εμείς χαρήκαμε.

Οπότε, πώς υπάρχει περίπτωση να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή;

Πείτε όλη την αλήθεια. Και για τη συμφωνία, και για τους εκβιασμούς, και για όλα.

Εμείς θα ακούσουμε και θα στηρίξουμε. Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε και πολλές άλλες επιλογές. Ξέρουμε την δυσκολία της κατάστασης. Το ζούμε κάθε μέρα. Εδώ και χρόνια.

Αλλά πείτε την αλήθεια, μη μας δουλεύετε κι εσείς.

Και μην κάνετε άλλοθι τις δυσκολίες.

Φτάνει πια με τις καταγγελίες.

Δεν είστε πια αντιπολίτευση.

Είστε κυβέρνηση.

Κυβερνήστε.

Αλλάξτε τη χώρα.

(Όλοι αυτοί που νομίζουν πως η κριτική στην κυβέρνηση της κάνει κακό, να προσπαθήσουν να βγάλουν τον πασοκτζή από μέσα τους. Αλλιώς, να βγάλουν τον σκασμό, γιατί έχουν τεράστια ευθύνη οι ίδιοι για την διαφθορά και τη σαπίλα των πολιτικών, με τις κολακείες και τα γλειψίματα που τους κάνουν.)

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: