28.2.15

Τσίπρας σε υπουργούς: Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά...

Μηνύματα στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, υποστηρίζοντας πως οι εταίροι αναγκάστηκαν να αποδεχθούν την ελληνική πρόταση, ενώ παράλληλα ζήτησε...
από τους υπουργούς να αφήσουν τα λόγια και να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγκάστηκαν να αποδεχθούν κάτι που μέχρι χθες έμοιαζε ταμπού: Ότι τα Μνημόνια, οι πολιτικές δηλαδή που ασκήθηκαν επί μια πενταετία στη χώρα, δεν ήταν μόνο κοινωνικά καταστροφικές αλλά και οικονομικά ατελέσφορες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις αντιδράσεις που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος του, εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

«Με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την αποτελεσματική αντιμετώπιση θεσμική, πολιτική και ποινική της διαφθοράς. Τη σαρωτική μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης. Την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.»

Ωστόσο, δεν άφησε ασχολίαστες και τις συχνές δηλώσεις – συνεντεύξεις κυβερνητικών στελεχών στα ΜΜΕ «Σας καλώ να εργαστείτε σκληρά υλοποιώντας τη λαϊκή εντολή να γυρίσει σελίδα η χώρα . Σας καλώ για λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».

real.gr



Μέσα στην εβδομάδα η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να βάλει ο πρωθυπουργός με την πρόταση που θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο. Το είχε προαναγγείλει προεκλογικά και το είχε επαναλάβει πρόσφατα και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. «Για να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση που τον κατηγορεί ότι συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων, απάντησε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι κάποιοι θα ήθελαν πολύ να είχαμε αποτύχει. Μέχρι χθες παρακαλούσαν να πέσουμε στα βράχια. Σήμερα, πολύ θα ήθελαν να είχαμε αποδεχτεί τα μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας στα οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να μην αποδειχτεί η δική τους πολιτική γύμνια και αναξιοπιστία. Γνωρίζω, επίσης, ότι κάποιοι έχουν ποντάρει σε ένα Τρίτο Μνημόνιο τον Ιούνη. Λυπάμαι πολύ, αλλά δυστυχώς και πάλι θα τους απογοητεύσουμε. Ας το ξεχάσουν το τρίτο μνημόνιο, γιατί τα Μνημόνια τελείωσαν στις 25 Γενάρη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: