28.2.15

«Προσεκτικά σχεδιασμένη η δολοφονία Νεμτσόφ»...


 «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το έγκλημα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, με κάθε λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα η...

περιοχή που επιλέχθηκε για να διαπραχθεί η δολοφονία στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσχοβα, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο», επισήμανε σε  ανακοίνωση της η ρωσική Επιτροπή Ερευνών, σχετικα με την δολοφονία του του πολιτικού της αντιπολίτευσης και πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Μπόρις Νεμτσόφ.

«Κατά πάσα πιθανότητα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα πιστόλι Μακάροφ, ένα περίστροφο που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο Ρωσικός στρατός», τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Οι ερευνητές περισυνέλεξαν από το σημείο της δολοφονίας 6 κάλυκες διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που προέρχονταν όμως από διαφορετικούς κατασκευαστές.

«Ο Μπόρις Νεμτσόφ επέστρεφε με τη σύντροφό του στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Είναι προφανές ότι εκείνοι που σχεδίασαν αυτό το έγκλημα όπως και οι αυτουργοί είχαν ενημερωθεί για τη διαδρομή που ακολουθούσε», συμπέρανε η Επιτροπή, που έχει αναλάβει τις έρευνες.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας καταθέτουν ήδη στην αστυνομία.

Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών, επίσης, εξετάζει διάφορα σενάρια προκειμένου να εξακριβώσει τα κίνητρα της δολοφονίας Νεμτσόφ, περιλαμβανομένου του ενδεχομένου να επρόκειτο για μία απόπειρα αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ιντερφάξ".

Η επιτροπή, όπως αναφέρεται, εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μία επίθεση ακραίων ισλαμιστών, ή ακόμα και ότι η δολοφονία του στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης να συνδέεται με τα γεγονότα στην Ουκρανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: