17.4.24

Καιρίδης «χωρίς σύνορα», η «κόντρα» Μπελέρη – Πύρρου και οι εκπλήξεις Ανδρουλάκη...



Μεγάλο μπλέξιμο εκεί στην ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη...

Καλημέρα σας,

Δεν έχει αναδειχθεί ακόμα στην πραγματική του διάσταση, αλλά το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, μοιάζει και πάλι απειλητικό.

Μετά την τραγωδία στην Πύλο, ουσιαστικά δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα αποτρεπτικό. Βέβαια υπήρχε η υπερβολή της μηδενικής ανοχής και της πάση θυσία απώθησηw. Κάπως έτσι χάθηκε ο έλεγχος – από την ανάποδη – kai βρέθηκε η χώρα να απολογείται για ακραίες και βίαιες συμπεριφορές κατά προσφύγων.

Με αποκορύφωμα το ναυάγιο στην Πύλο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα έχει στο μικροσκόπιο τη χώρα (την κυβέρνηση στην πραγματικότητα) και κάπως έτσι ο Καιρίδης έχει μείνει χωρίς το περιβόητο αποτρεπτικό δόγμα, με το οποίο πολιτεύτηκε η παράταξή του επί χρόνια.

Τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γέμισαν και ουδείς μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια.

Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική ανοικτών συνόρων και κατάφεραν μία πολιτική «δίχως σύνορα». Κατόρθωμα, δεν λέω…

Η ιστορία Μπελέρη αιφνιδίασε τον Πύρρο Δήμα   

Μεγάλο μπλέξιμο εκεί στην ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη – αυτό είναι εμφανές, θα το διαβάσετε και σε άλλες στήλες.

Αλλά εκείνος που έμεινε κάπως… «παγωτό» – ή μάλλον «κάτω από τη μπάρα» – από την κίνηση του Μαξίμου είναι ο Πύρρος Δήμας.

Ο οποίος βλέπει ότι σε ένα βαθμό θα μοιραστεί με τον Μπελέρη το ίδιο ακροατήριο. Για την ακρίβεια, κινδυνεύει να χάσει ένα κοινό, το οποίο τώρα θα βρει πιο αυθεντική εκπροσώπηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Ο Πύρρος βέβαια έχει ευρύτερη «απεύθυνση», που έλεγαν παλιά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως και να το κάνεις, η παρουσία Μπελέρη βάζει αρκετά παραπάνω κιλά στη μπάρα των εκλογών!

Για την ιστορία να σας μεταφέρω ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πέσει στα πασοκικά τραπέζια το όνομα του Πύρρου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Ματαίως όμως ο χρυσός ολυμπιονίκης περίμενε πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και κάπως έτσι τον «έκλεισε» η ΝΔ.

Οι εκπλήξεις Ανδρουλάκη

Μιας και ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, όλοι αναμένουν την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Νίκο των ονομάτων που θα συμπληρώσουν τις τελευταίες 8 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο.

Φυσικά και δω μιλάνε για εκπλήξεις, άσσους από το μανίκι – κρίμα που κάνει αφόρητη ζέστη, που επιβάλλει κοντομάνικο – και… μεταγραφές.

Κρατάω δύο φήμες που λένε για αγρότη από τη Θεσσαλία, που ήταν κοντά στο ΚΚΕ και για δημοσιογράφο.

Ο θρησκευόμενος Κασσελάκης νέο άγχος για τη ΝΔ

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ιδίως κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες – επιστρέφει σήμερα – έχουν σοκάρει το παραδοσιακό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και κείνους που δικαιολογούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για το σεβασμό που έδειχνε στην εκκλησία.

Ο Κασσελάκης βέβαια δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. Προφανώς δεν περίμεναν ότι πράγματι θα έχει μία τέτοια σύνδεση με την εκκλησία και μία έντονη διάθεση να εκφράζεται – έφτασε να ψέλνει μάλιστα!

Αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι! Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα το έχει η ΝΔ με όλα αυτά.

Κρατήστε τούτο: Παρατηρείται σε κάποιες μετρήσεις των τάσεων κοινής γνώμης, ότι υπάρχει έστω και δειλά μία απευθείας μετατόπιση δυσαρεστημένων κεντρογενών ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς λόγω Κασσελάκη! Ρεύμα ή ιδιαιτέρως αξιοσημείωτα κινητικότητα δεν εντοπίζεται ακόμα.

Αλλά, όπως λέει και ο ίδιος ο Κασσελάκης, μπορεί να εκπλήσσει διαρκώς. 

Κάλχας - Το Ποντίκι

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: