2.5.22

Η Δανία πετάει τα πλεονάζοντα εμβόλια για τον COVID-19 που λήγουν σύντομα...



Δανοί αξιωματούχοι Υγείας δήλωσαν σήμερα ότι 1,1 εκατομμύριο πλεονάζοντα εμβόλια για τον COVID-19 θα απορριφθούν τις επόμενες εβδομάδες, επειδή η ημερομηνία λήξης τους πλησιάζει και οι προσπάθειες για δωρεά τους σε αναπτυσσόμενες χώρες απέτυχαν...

Το Statens Serum Institut, μια κυβερνητική υπηρεσία που χαρτογραφεί την εξάπλωση του COVID-19 στη Δανία, ανακοίνωσε ότι η επιδημία στη σκανδιναβική χώρα «είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο και η κάλυψη εμβολίων στον πληθυσμό της Δανίας είναι υψηλή».

Περίπου το 81% του πληθυσμού των 5,8 εκατομμυρίων της Δανίας έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου για τον COVID-19, ενώ σχεδόν το 62% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι η Δανία, όπως και οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, έχει πλεόνασμα εμβολίων.

«Τώρα υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις με τη δωρεά εμβολίων για τον COVID-19, (μεταξύ άλλων) επειδή για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργήθηκε μια κατάσταση όπου η προσφορά εμβολίων υπερβαίνει τη ζήτηση», ανέφερε ο οργανισμός, που είναι γνωστός στη Δανία ως SSI. «Αυτό ισχύει και για τη Δανία».

Ο SSI πρόσθεσε ότι η Δανία έχει δωρίσει 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και συνεργάζεται με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βρει χώρες που θα λάβουν πλεονάζοντα εμβόλια.

Ωστόσο, υπό το φως της μειωμένης ζήτησης και της έλλειψης προθυμίας εμβολιασμού στις αναπτυσσόμενες χώρες, ήταν δύσκολο για τη Δανία και άλλες χώρες της ΕΕ να βρουν χώρες αποδέκτες για τις πλεονάζουσες δόσεις εμβολίων, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: