1.5.22

Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι της COSCO...


Συνεχίζουν την απεργία...

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Πρωτομαγιά, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στις δυο προβλήτες της Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αποφάσισε η γενική τους συνέλευση.

Βασικός τους στόχος είναι ...η υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, αίτημα το οποίο διεκδικούν από τον περασμένο Νοέμβριο, αμέσως μετά τον θάνατο του λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή, εν ώρα εργασίας.

Στις 11 το πρωί, θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στο Πασαλιμάνι για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και στη συνέχεια θα επιστρέψουν και πάλι στον χώρο του ΣΕΜΠΟ, όπου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-γλέντι με προσκεκλημένους σωματεία, συνδικάτα, εργαζόμενους και πολίτες.


Ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ (σωματείο εργαζομένων) Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας χθες το μεσημέρι στους συγκεντρωμένους απεργούς, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, μετά τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, να πάνε στην COSCO. Κατήγγειλε επίσης την «απεργοσπαστική επιχείρηση» που στήθηκε το μεσημέρι στο Χαϊδάρι και που το ίδιο αναμένεται να γίνει και απόψε, η οποία το μόνο που κατάφερε, όπως ανέφερε, ήταν να συγκεντρώσει όλους και όλους 65 εργαζόμενους, από τους οποίους οι μισοί πήγαν για δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο, κλαίγοντας και με σκυμμένο το κεφάλι. «Δεν τα βάζουμε μαζί τους. Δεν βάζουμε απέναντί μας κανένα συνάδελφο, κανέναν εργάτη, κανέναν αδελφό μας. Είναι παλικάρια οι περισσότεροι από αυτούς. Έχουμε δουλέψει μαζί τους και τους ξέρουμε. Όταν θα τελειώσει η βάρδιά τους το βράδυ, θα τους χειροκροτήσουμε και ξέρω ότι θα μείνουν μαζί μας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι δεκάδες είναι τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Ανάμεσά τους και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους λιμενεργάτες

Στο μεταξύ, η Dport, με μήνυμα που έστειλε στα κινητά τηλέφωνα των εργαζομένων - κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι - τους ενημερώνει ότι «η  Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν σήμερα δουλειές για κάθε εργαζόμενο και την οικογένεια του». Για τον λόγο αυτό, όπως τονίζει η ίδια και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, τιμώντας αυτή τη μέρα και τους εργαζόμενους της, θα καταβάλλει και στους 2.100 εργαζομένους ένα ημερομίσθιο και θα κάνει παύση εργασιών από τις επτά το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι τις 10 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου επικρατούσε ένταση, μετά την εμφάνιση αστυνομικών δυνάμεων στις πύλες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Τα ΜΑΤ, οι δυνάμεις του Λιμενικού και η αύρα που έφτασαν στην περιοχή, προκάλεσαν την οργή των απεργών, αλλά και των αλληλέγγυων που είναι μαζί τους...

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: