24.5.22

Αντίστροφη μέτρηση...


Γραμματέα του κόμματος θα εκλέξει την ερχόμενη Κυριακή η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να μην έχει αποσαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις του αν και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το σενάριο διατήρησης στο συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο του... σημερινού γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου βρίσκεται στο τραπέζι.

Εκ παραλλήλου σε επίπεδο εσωκομματικών συζητήσεων διακινούνται σενάρια είτε για επιλογή γυναίκας γραμματέα είτε για επιλογή ενός πασοκογενούς στελέχους που θα “κλειδώσει” την διαδικασία της διεύρυνσης.

Έχει τη σημασία του το εάν στις εσωτερικές συζητήσεις που θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει μία συνολικότερη πρόταση και για τα κεντρικά όργανα του κόμματος και την ανάθεση αρμοδιοτήτων ή εάν θα θελήσει να προχωρήσει σε αλλαγές και στους τομείς της κοινοβουλευτικής ομάδας με αναδιανομή ρόλων ή είσοδο στους τομείς και άλλων βουλευτών.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά την εκλογή του γραμματέα την Κυριακή οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει επισήμως την πρότασή του. Τα μηνύματα που έστειλαν οι κάλπες για την Κεντρική Επιτροπή των 300 μελών δείχνουν τον δρόμο τόσο μίας ηλικιακής ανανέωσης όσο και μίας συνολικότερης τάσης για αλλαγές που ενδεχομένως να δώσουν και το στίγμα της ηγεσίας για μία νέα ηγετική ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δρόμο για τη μάχη των εκλογών.

Στο μεταξύ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) η οποία και θα ασχοληθεί με τις ενστάσεις που κατατέθηκαν (περί τις 20) για την Κεντρική Επιτροπή. Η πλειονότητα αυτών αφορά είτε αιτήματα επανακαταμέτρησης σταυρών είτε την εφαρμογή της ποσόστωσης για την διεύρυνση. Σημειωτέον πως με βάση τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ισχύει η ποσόστωση του 20% για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: