5.5.22

Τα μηνύματα Τσίπρα προς Μητσοτάκη και οι δύο εναλλακτικές...


Λίγες ώρες προτού η κυβέρνηση ανακοινώσει τα (μεταχρονολογημένα) μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών από τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να κλείσει την νομική εκκρεμότητα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δίνοντας του δύο εναλλακτικές:

είτε να ψηφίσει η... κυβερνητική πλειοψηφία την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μη πληρωμή της εξωφρενικής ρήτρας έως ότου το θέμα επιλυθεί στα ελληνικά δικαστήρια

είτε να καταθέσει δική της ρύθμιση την οποία και θα ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία- που σήμερα περιοδεύει στην Καβάλα- στον κ. Μητσοτάκη. Εν όψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού στις ΗΠΑ και της συνάντησης με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στον Alpha ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υποβάλει επίσημο αίτημα στην αμερικανική πλευρά να μην δοθούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία και να υπάρξουν εγγυήσεις ασφάλειας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στην Ελλάδα.

«Ο σύμμαχός σου δεν μπορεί να το παίζει δίπορτο. Δεν μπορεί να είναι και με σένα και με αυτόν που σε απειλεί» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση στηλιτεύοντας την στρατηγική της κυβέρνησης «που τα δίνει σχεδόν όλα στις ΗΠΑ και παραχωρεί επ’ αόριστον τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει».

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ προς την Ρωσία σχολιάζοντας πως «αν οι κυρώσεις πλήττουν αυτόν που τις επιβάλλει πρέπει να επαναξιολογηθούν». Διερωτήθηκε μάλιστα πως εάν επιβάλλουμε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από το οποίο έχουμε εξάρτηση «πώς θα βγάλουμε το χειμώνα που έρχεται;».

Το τελευταίο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα απευθυνόταν προς τους πολίτες και ήταν κάλεσμα συμμετοχής στη διαδικασία της 15ης Μαΐου για την εκλογή προέδρου του κόμματος. «Ο πήχης για εμάς είναι αυτός, να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνική και εκλογική του δυναμική είπε» επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές. Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την μεγάλη κατά τη γνώμη του πιθανότητα «να ξαναπαραλάβουμε συντρίμμια» εκτιμώντας ότι η «επόμενη μέρα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι δύσκολη για την χώρα.

Επομένως, μία προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: