20.5.22

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση...


Τη δική του πρώτη δημόσια άποψη για τα μηνύματα που εισπράττει από τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του αλλά και για εκείνα που εξέπεμψε η δική του εκλογή από 153.000 μέλη αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Θα παραχωρήσει σήμερα το πρωί την πρώτη του συνέντευξη στον Real FM μετά τις... εσωτερικές διεργασίες του κόμματος και τις αναφορές του πως ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα “άλλο κόμμα”.

Το ενδιαφέρον βεβαίως εστιάζεται στις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα σε ό,τι αφορά την στελέχωση των νέων οργάνων αλλά και τον γραμματέα του κόμματος. Βεβαίως, τον τόνο για την “επόμενη ημέρα” στο κόμμα αναμένεται να δώσει η ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής των 300 μελών καθώς εκεί αναμένεται να περιγράψει και τις αυξημένες ευθύνες του νέου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία των 172.000 με τον αναβαθμισμένο ρόλο των μελών του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναφερθεί και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν αλλά και την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη έχει διερωτηθεί σε σχέση με την δηλωμένη πρόθεση αγοράς των αμερικανικών F35 εάν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας σχολιάζοντας πως ανάλογες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται έπειτα από ενδελεχή σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, συζητήσεις στο ΚΥΣΕΑ και την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: