23.5.22

Ο Βαρβιτσιώτης «πληρώνει» το ευρωρουσφέτι...


...στον γιο του πρωθυπουργού...

Κάθε ρουσφέτι αποτελεί γραμμάτιο και τα γραμμάτια πρέπει να ξεχρεώνονται. Αυτή η γραμμική πορεία αποτυπώνεται στις εσωτερικές διεργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ενόψει του επικείμενου συνεδρίου στο... Ρότερνταμ. 

Η πρόσληψη του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ισπανό ευρωβουλευτή Γκονθάλεθ Πονς αφήνει σημαντικό αποτύπωμα στη διανομή οφίτσιων στην ευρωπαϊκή οικογένεια της Δεξιάς, με τον διεθνή αλλά και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να έχουν προεξοφλήσει ήδη την τοποθέτηση του άσημου ειδικού συμβούλου του Ελληνα πρωθυπουργού Θανάση Μπακόλα σε ρόλο γενικού γραμματέα του ΕΛΚ.

Σε αυτό το ντόμινο λομπισμού και πολιτικής συναλλαγής υπάρχουν και χαμένοι. Πρώην και νυν «γαλάζια» στελέχη παρουσιάζονται προβληματισμένα για το γεγονός ότι η ΝΔ, η οποία έχει ενισχυμένη θέση στις τάξεις του ΕΛΚ εξαιτίας της εκλογικής καθίζησης των δεξιών κομμάτων στα πρωτοπόρα κράτη-μέλη (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), μοιάζει να κλοτσά την ευκαιρία για να εξασφαλίσει περισσότερα. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός οδηγεί στον κάλαθο των αχρήστων και τις φιλοδοξίες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος προαλειφόταν για αντιπρόεδρος του ΕΛΚ επειδή είχε τις ανάλογες διαβεβαιώσεις. Δυστυχώς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σκόνταψε στις βλέψεις του εργοδότη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως ο Αντώνης Σαμαράς σε αυτές του Μαργαρίτη Σχοινά.

Διαβάστε περισσότερα στο documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: