2.5.22

Σύλληψη για το ντροπιαστικό περιστατικό με τον νεαρό και τη γάτα...


...στην Αιδηψό...

Συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο νεαρός που συμμετείχε στο θλιβερό περιστατικό με τα γατάκι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η διαδικασία αναζήτησης και των υπολοίπων της παρέας συνεχίζεται, έπειτα και από την σχετική εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο υπουργός με... ανάρτησή του έκανε γνωστή τη σύλληψη. 

Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον

Τι συνέβη

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πρωτομαγιά. Βίντεο δείχνει μια παρέα νεαρών σε ταβέρνα στην Αιδηψό όπου ένας εξ αυτών δελεάζει ένα γατάκι με φαγητό και στη συνέχεια να το κλωτσά προς τη θάλασσα.


Για την πλάκα τους κλωτσάει το ζώο και το ρίχνει στην θάλασσα. Κανείς δεν τον σταματάει, όλοι γελάνε. Ξέχασε όμως ότι πλέον είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ.

Για το θέμα έκανε, το πρωί της Δευτέρας, παρέμβαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων. 

Σημειώνεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: