23.5.22

Το επόμενο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ...


Η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της μεγάλης πλέον δεξαμενής των 110.000 νέων μελών του αποτελεί το επόμενο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να μπορέσει να κρατήσει ενεργό το ενδιαφέρον των μελών του κόμματος που ψήφισαν στις κάλπες για τον πρόεδρο και επιπλέον να προκαλέσει τη... συμμετοχή τους ακόμη και με την υποβολή ερωτημάτων για το πώς θα “έβλεπαν” τον ρόλο τους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ- Π ροοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνέντευξή του είχε δώσει έμφαση στην τεράστια ευθύνη που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στα νέα του μέλη και γι’ αυτό τον λόγο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος που αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας. Άλλωστε στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και των ψηφιακών της δυνατοτήτων ποντάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως προς το θέμα της συμμετοχής των μελών στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. 

Για παράδειγμα, εάν αμέσως μετά τις εκλογές τεθεί θέμα συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας όλα τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να πάρουν μέρος σε εσωτερικό δημοψήφισμα μέσα σε λίγες ώρες για να αποφασίσουν εάν εγκρίνουν τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μία δικομματική ή τρικομματική κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι σε μεγάλο βαθμό πρέπει να αλλάξει και το μοντέλο λειτουργίας του κόμματος, κάτι που δε θα γίνεται πλέον μόνο από την παραδοσιακή οδό της λειτουργίας των Οργανώσεων Μελών αλλά και μέσω της τεχνολογίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη δευτερολογία του στο κλείσιμο του 3ου Συνεδρίου του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στη συνομιλία που είχε με μία νεαρή σύνεδρο και στην αγωνία που τού μετέφερε πως δεν υπάρχει χρόνος στην καθημερινότητα των μελών του κόμματος να πηγαίνουν στις οργανώσεις και να συμμετέχουν σε μαραθώνιες συνεδριάσεις. 

Εκεί είχε προϊδεάσει και για την πρόθεσή του να ολοκληρωθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στην Κουμουνδούρου γίνεται ήδη ανάλυση των στοιχείων των νέων μελών όχι μόνο ως προς τις ηλικίες τους αλλά και ως προς την επαγγελματική τους κατεύθυνση σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι εγγράφηκαν και πολλοί νέοι πολίτες και πολλοί επαγγελματίες αλλά και εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών ομάδων. Επίσης, εγγραφές έγιναν σ’ ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο στη Αττική, κάτι που υποδηλώνει την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην περιφέρεια.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί πότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή των 300 νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αρχικώς φαινόταν ότι η συνεδρίαση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο όμως δεν αποκλείεται η συνεδρίαση να οριστεί για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα εξαρτηθεί πιθανότατα και από τις αποφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με τον γραμματέα του κόμματος και την συγκρότηση των νέων πολιτικών οργάνων...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: