10.1.21

Πέθανε από Covid-19 ο προσωπικός γιατρός του Ποντίφικα...



Από επιπλοκές, λόγω του νέου κορονοϊού, υπέκυψε σε ηλικία 78 ετών ο Φαμπρίτσιο Σοκόρσι, προσωπικός γιατρός του πάπα Φραγκίσκου, ανακοίνωσε το Σάββατο η εφημερίδα του Βατικανού L'Osservatore Romano.

 Ο... προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας είχε επιλέξει τον Σοκόρσι ως προσωπικό γιατρό το 2015, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Νοσηλευόταν στη Ρώμη από τις 26 Δεκεμβρίου για μια προηγούμενη ογκολογική ασθένεια, σύμφωνα με την ιταλική επιθεώρηση του Βατικανού Avvenire. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον Ποντίφικα.


Σε συνέντευξή του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Canale 5 που θα μεταδοθεί απόψε, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι το Βατικανό θα ξεκινήσει εμβολιασμούς κατά της Covid-19 την επόμενη εβδομάδα και ο ίδιος είναι αποφασισμένος κι έτοιμος να το κάνει.

«Είναι ηθικό καθήκον να εμβολιαστούμε. Εδώ στο Βατικανό θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα και περιμένω τη σειρά μου για να το πάρω», δήλωσε, σύμφωνα με έναν παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού σε μια προαναγγελία της συνέντευξης, το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: