24.1.21

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές...


Αυστηρή απάντηση στην κυβέρνηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία προανήγγειλε πρόστιμα σε μαθητές που δεν θα... γυρίζουν στο σπίτι τους έπειτα από το τέλος της σχολικής ημέρας και θα κάθονται σε πλατείες, ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των γυμνασίων και των λυκείων της επικράτειας.

 «Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα όπως είπε τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος», τόνισε. 

 Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε αυστηρό ύφος να προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην έχει «ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές». 

 Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας σημειώνει πως «η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες». 

 Τέλος καταλήγει προτρέποντας να «δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: