13.1.21

Συνελήφθη ο ακροδεξιός που φορούσε μπλούζα "Άουσβιτς"...


... κατά την επίθεση στο Καπιτώλιο...

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα που... 
συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου και φορούσε ένα μπλουζάκι, όπου αναγραφόταν «Στρατόπεδο Άουσβιτς», με την εικόνα του να προκαλεί σοκ στην αμερικανική εβραϊκή κοινότητα. Το FBI στη Βιρτζίνια συνέλαβε τον Ρόμπερτ Κιθ Πάκερ, κάτοικο του Νιούπορτ Νιους στην ίδια πολιτεία, που συνορεύει με την Ουάσιγκτον. Ο συλληφθείς κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά, διατάραξη της δημόσιας τάξης και παράνομη εισβολή στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. 

Οι εικόνες του Ρόμπερτ Πάκερ και της μπλούζας του, όπου αναγραφόταν επίσης το μήνυμα «Η δουλειά φέρνει ελευθερία», μια κατά προσέγγιση μετάφραση της διαβόητης φράσης «Arbeit macht frei» (σ.σ. «Η δουλειά απελευθερώνει») που υποδεχόταν τους Εβραίους και άλλους κρατούμενους στην πύλη του Άουσβιτς, προκάλεσαν την οργή και τη δυσφορία της εβραϊκής κοινότητας. 

Το FBI ανακοίνωσε, επίσης, τη σύλληψη σήμερα ενός άλλου υπόπτου για τις βιαιοπραγίες στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, του Ντάγκλας Άλεν Σουίτ, που διαμένει στο Γκρίμστεντ, στη Βιρτζίνια... 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: