28.1.21

Πρόβλεψη...



Όσα μας περιμένουν το επόμενο διάστημα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Η ταχύτατη μετάδοση των μεταλλαγμένων στελεχών σε συνδυασμό με την... ξεκάθαρη πια μεγάλη έλλειψη εμβολίων ( Ισπανία και Τσεχία ανέστειλαν ήδη τις διαδικασίες εμβολιασμού) μάλλον θρυμματίζει τις ελπίδες ότι η Ευρώπη -- και φυσικά κι εμείς -- θα βγει από την πανδημία σε μερικούς μήνες.

 Το καλοκαίρι και η τουριστική σεζόν -- δική μου είναι η πρόβλεψη --θα κινηθούν στην καλύτερη περίπτωση στα περσινά επίπεδα. Έρχεται μεγάλο διάστημα οικονομικών προβλημάτων, μεγάλης ανεργίας, μείωσης του διαθέσιμου εισοπδήματος.
Καλώ λοιπόν τη κυβέρνηση να σταματήσει να καλλιεργεί υπερβολική αισιοδοξία στους πολίτες. Όλοι μας χρειαζόμαστε ελπίδες και όνειρα στη ζωή. Αλλά: Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κόσμος, όλοι μας, έχουμε ταλαιπωρηθεί. Η υπομονή μας δοκιμάζεται. 

Η αλλαγή του τρόπου ζωής κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Αλλά γι αυτό ακριβώς έχουμε το δικαίωμα  να μαθαίνουμε την αλήθεια. Να μας λένε όλη την αλήθεια. Γιατί οι πρώτοι που θα πληρώσουν το   βαρύ τιμημα της υπεραισιοδοξίας και της μισοπληροφορησης που καλλιεργούν είναι αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον τόπο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Ευ. Αντώναρου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: