29.1.21

Παρεμβάσεις σε τέσσερα μέτωπα από το ΚΙΝ.ΑΛΛ....


Τη βεντάλια των πολιτικών του πρωτοβουλιών άνοιξε το Κίνημα Αλλαγής, υπηρετώντας τη στρατηγική των τεκμηριωμένων παρεμβάσεων για τα φλέγοντα θέματα της τρέχουσας περιόδου. Μέσα από αυτές, φιλοδοξούν στη Χαριλάου Τρικούπη να καταγραφούν ως μια δύναμη που αντιπολιτεύεται σκληρά αλλά... υπεύθυνα τη Ν.Δ., μέσα από την κατάθεση προτάσεων ουσίας. 

Την ίδια ώρα, προκειμένου να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη του μετριοπαθούς κεντροαριστερού ακροατηρίου, αποσκοπούν να εκμεταλλευτούν τις εσωτερικές έριδες και τον ασαφή προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ισορροπεί διαρκώς σε ένα τεντωμένο σχοινί, φλερτάροντας με το προκυβερνητικό ριζοσπαστικό του παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφάσισε να κινηθεί στα εξής: καταρχάς, εντός της ημέρας η Φώφη Γεννηματά καταθέτει πρόταση για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία. Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας εξήγησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας τονίζοντας ότι «υπάρχει απειλή για νέο λοκντάουν, η επιστρεπτέα προκαταβολή πάει από το κακό στο χειρότερο, μικρομεσαίοι κι εργαζόμενοι έχουν μείνει ακάλυπτοι και το πρόγραμμα εμβολιασμών καθυστερεί». Και την ίδια ώρα, που θα έπρεπε να έχουμε συνεννοηθεί γι’ αυτά, όπως συμπλήρωσε, «όχι μόνο δεν έχει γίνει αυτό, αλλά η κυβέρνηση φέρνει νόμους που προκαλούν εκρήξεις κι αντιπαραθέσεις».

Δεύτερον, σε σχέση με τα πανεπιστήμια έδωσε στη δημοσιότητα πρόταση νόμου, σύμφωνα με την οποία τα ίδια τα ΑΕΙ έχουν την πρωταρχική ευθύνη για τη φύλαξη και την προστασία, με υπηρεσία φύλαξης που θα αναφέρεται και υπάγεται απευθείας στον πρύτανη. Αναλύοντας την πρόταση, ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου κατέστησε σαφή την αντίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην επιλογή των ειδικών αστυνομικών σωμάτων, με ένα διπλό όχι «στα αστυνομικά τμήματα μέσα στα Πανεπιστήμια, στα όπλα και τις παλάσκες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, βάζοντας στο επίκεντρο, το τεράστιο πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις που ολοένα και αυξάνονται φτάνοντας τις 360 χιλιάδες, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι εμπαίζει τους συνταξιούχους και ζήτησε την άμεση διευθέτηση του θέματος, προτείνοντας στο μεσοδιάστημα να χορηγείται κάθε μήνα ένα ποσόν σαν προσωρινή σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους που εκκρεμεί η περίπτωσή τους.

Αλλο ένα καυτό κοινωνικό ζήτημα, το οποίο στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν προτεραιότητα, αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και σε αυτή την κατεύθυνση, οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Αρβανιτίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου ζητούν να συζητηθεί στη Βουλή, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπων των τραπεζών και των funds

Τηλεργασία

Ως σφήνα στα παραπάνω έρχεται η χθεσινή τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στην παρθενική εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία με αντικείμενο την τηλεργασία, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε ότι το νέο αυτό δεδομένο για τις εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να υπάγεται σε κανόνες που θα προστατεύουν τον εργαζόμενο, φέρνοντας ως παράδειγμα να τηρούνται απαρέγκλιτα τα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα της τακτικής και των δράσεων για το κόμμα της Κεντροαριστεράς, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες μεταξύ των οποίων, μια δέσμη μέτρων για το λιανεμπόριο και την εστίαση «που πεθαίνουν», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, την επόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: