14.1.21

Το φάντασμα του επιτελικού κράτους...


Η δημιουργία «επιτελικού κράτους» ήταν μόνιμα στα χείλη των... 
στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά αλλά κυρίως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Ειδικά μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη όλη η προσπάθεια του πρωθυπουργού και των υπουργών του δια μέσου των φιλικών τους Μέσων Ενημέρωσης ήταν να πείσουν τους έλληνες πολίτες ότι δημιουργούν αυτοί οι «άριστοι» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «επιτελικό κράτος». Μόνο που κάθε ημέρα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτό το περίφημο κράτος υπήρχε μόνο στο φαντασιακό της κυβέρνησης του ανέμελου πρωθυπουργού. 

Με ανύπαρκτο σχεδιασμό σε όλες της τις κινήσεις ανακοινώνει άνοιγμα σχολείων χωρίς να έχει ερωτηθεί η περίφημη Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, υπουργός της ανακοινώνει άνοιγμα των μέτρων και σε μερικές ώρες αποφασίζει κλείσιμο, ανακοινώνει 2 εκατ. εμβόλια τον μήνα, ο Κυριάκος επαίρεται που θα πετύχει 8.000 εμβολιασμούς τον μήνα και σε μερικές ώρες ο παρ΄αυτού υπουργός ανεβάζει τον αριθμό στις 30.000 ανά μήνα. Κοινώς επιτελικό μπάχαλο. 

Και ερχόμαστε στην απόλυτη επιτυχία του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη. Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς για τους πολίτες άνω των 85 ετών, ηλικιωμένοι καταγγέλλουν ότι τους να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις τους στέλνουν σε άλλο νησί, ή κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας τους στέλνουν στην Κάρπαθο. Σε ηλικιωμένο από τη Σύρο έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστεί στη Σαντορίνη με δεύτερη εναλλακτική πρόταση τη Νάξο. Σε ηλικιωμένο από την Κω, του έκλεισαν ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο στην Ρόδο και σε ηλικιωμένο από την Ναύπακτο στον Βόλο. Το απόλυτο επιτελικό σχέδιο σε πλήρη ανάπτυξη με τον επιτελάρχη πρωθυπουργό να παραδέχεται ότι τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν είναι μέχρι στιγμής μόλις 223 από τα 1018 που είχαν ανακοινωθεί λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού και να επιστρατεύουν τα νοσοκομεία για να πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς. 

Το επιτελικό αλαλούμ στον τομέα της υγείας είναι απόλυτο με την κυβέρνηση να αναγκάζεται να μετακινεί από πόλη σε πόλη ιατρούς χωρίς τη συγκατάθεσή τους για να καλύψει τα θηριώδη κενά που υπάρχουν μετά την άρνησή της να ενισχύσει τα νοσοκομεία. Ενώ το φάντασμα του επιτελικού κράτους πλανάται πάνω από τη χώρα που βυθίζεται χωρίς αλεξίπτωτο στο χάος, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα που η ίδια προκάλεσε με τους χειρισμούς της στις τρεις εν εξελίξει κρίσεις στο υγειονομικό πεδίο, στα ελληνοτουρκικά και στην οικονομία...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: