18.1.21

Δεν είναι μόνο η Μπεκατώρου, γνώριζα για τον βιασμό...


Νέες αποκαλύψεις από τον Κακλαμανάκη...

Σε νέες σοκαριστικές καταγγελίες προβαίνει ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, αναφορικά την υπόθεση των αποκαλύψεων της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Πρόκειται για νέα τοποθέτηση του κ. Κακλαμανάκη ο... οποίος χθες είχε αποκαλύψει πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν».

Το πρωί της Δευτέρας ο Ολυμπιονίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως η περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου δεν είναι μεμονωμένη και πως «και άλλες κοπέλες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον εφιάλτη». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κακλαμανάκης «αν κάποιος ψάξει τα πάντα στην Ομοσπονδία θα βρει πολλά περισσότερα, περισσότερα κι απ’ όσα γνωρίζουν οι αθλητές».

Στην συνέχεια ο Ολυμπιονίκης αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε γνώση για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου, καθώς του το είχε αποκαλύψει η ίδια, λίγο μετά την παρέμβασή του στην Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο τον Νοέμβριο του 2019. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιονίκης κάλεσε τους αθλητές να είναι ενωμένοι απέναντι στην βία που ασκείται, και εξαπέλυσε και πάλι κατηγορίες κατά της ομοσπονδίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα μίλησε στο OPEN TV την Κυριακή λέγοντας πως υπάρχουν κι άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης για τα οποία ο ίδιος είχε ακούσει «δεξιά κι αριστερά».

Οι αποκαλύψεις όμως του κ. Κακλαμανάκη συνεχίστηκαν αφού μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «μεγάλη ομερτά» μέσα στην ομοσπονδία και τόνισε πως «δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει».

Από την καταγγελία του κου Κακλαμανάκη για σκάνδαλα στο χώρο της ιστιοπλοΐας ξεκίνησε η έρευνα του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης υπογράμμισε πως έχει καταθέσει 130 σελίδες, για όλα αυτά για τα οποία έχει μιλήσει στη Βουλή για αυτό άλλωστε υπάρχει και εισαγγελική έρευνα. «Τα στοιχεία που έχουμε είναι επαρκέστατα σε ό, τι αφορά την κατάχρηση εξουσίας διαχρονικά από την ομοσπονδία», είπε και ανέφερε πως είχε κάνει ήδη την κατάθεση του στη Βουλή, πριν η κα Μπεκατώρου του εκμυστηρευτεί την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

«Με θλίβει απεριόριστα βέβαια αυτό που έχει βιώσει η συναθλήτρια μου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως βρήκε την δύναμη και το κουράγιο να γίνει νικήτρια και εκτός θαλάσσης με το θάρρος και την αλήθεια της. Ο κος Κακλαμανάκης έκανε λόγο για φαινόμενα συναισθηματικής και ψυχικής κακοποίησης εντός της Ομοσπονδίας.

«Προσωπικά 33 χρόνια τα βιώνω αυτά. Ψυχικά και συναισθηματικά να με κακοποιούν ανά πάσα στιγμή», επεσήμανε και αποκάλυψε παράλληλα ότι έχει απειληθεί ακόμη και την ζωή του δύο φορές, από το περιβάλλον της ομοσπονδίας το 1999 και το 2018.

« Είδα πράγματα που δεν έπρεπε, τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα», είπε τονίζοντας πως η παθογένεια εντός του κόλπου της ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στην σεξουαλική κακοποίηση της κυρίας Μπεκατώρου...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: